avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere act vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere act vanzare cumparare cu clauza de intretinere pe viata

Speta este urmatoarea:
Bunica a fost de acord ca apartamentul in care locuieste sa fie vandut unei nepoate( fata unei verisoare) care era casatorita la aceea data, cu clauza de intretinere pe viata.
Anul acesta, bunica mi-a cerut ajutorul, iar din verificari am constatat ca nepoata este divortata de peste 2 ani si locuieste cu mama ei, iar fostul ei sot a ramas in apartament cu bunica, nu a mai platit intretinerea de peste 1 an de zile, o ameninta si a inceput sa vina beat acasa ( bunica sta inchisa cu cheia in camera ei, de frica sa nu intre peste ia).
Asociatia de propietari a inceput demersurile de recuperare a banilor pentru intretinere in instanta.
Bunica vrea rezilierea actului de vanzare cumparare.
Ce optiuni are, avand in vedere ca in actul de vanzare cumparare este stipulat faptul ca a primit 30% din valoarea apartamentului la incheierea contractului ( bani declarati ca au fost dati cash), iar pentru diferenta cumparatorii se obligau ca sot si sotie sa aiba grija de ea si de cheltuielile de intretinere si ingrijiri medicale, clauza care nu mai este respectata de peste 2 ani de zile, de cand cumparatorii sunt divortati.
Exista suspiciuni ca a fost facut si un credit cu ipoteca pe apartament, de catre cumparatori.
Eu am linistit-o pe bunica in privinta eventualului credit acceptat de banca cu clauza de intretinere si in privinta evacuarii ei in caz de executare silita...cred ca am dreptate..nu poate fi evacuata sub nici-o forma... nici de banca nici de asociatia de propietari... indiferent de cine face executarea sau cumpara imobilul in urma actiunii de recuperare a creditului.
Multumes anticipat.
Ce se poate face ?

Cel mai recent răspuns: iconita , utilizator 15:32, 20 Martie 2014
Domnisoara avocat vi s-a pus intrebarea: " ce sanse sunt ca ,contractul sa fie reziliat in favoarea bunicii"? D-voastra raspunde-ti prin intrebari dar nu dati nici o solutie.Ma intreb ce facultate de drept a-ti facut ca aveti pregatire ptr. dr. civil de 30%. Specializati-va intr-un singur fel de "drept" si atunci ve-ti putea sa-i ajutati pe utilizatorii.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
iconita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager liviu25 liviu25 ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager stefania-andreea stefania-andreea In decembrie 2010 matusa mea mi-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.As dori sa stiu daca ea ar putea in vreun fel sa \"atace\" ... (vezi toată discuția)