avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte atasate la dosar in timpul ramanerii in pronuntare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte atasate la dosar in timpul ramanerii in pronuntare

buna ziua
am fost disponibilizat conform articolului 65 de cateva luni. Am actionet in judecata angajatorul pentru concediere abuziva aducand in acest sens dovezi cum ca aceasta concediere este netemeinica si nelegala. Angajatorul a manifestat rea credinta in sensul ca a depus f. greu ( numai prin somatie speciala - amenintarea cu amenda) actele cerute in instanta. Actele depuse nu au semnatura forului superior, contin minciuni de genul: in data X reclamantul nu mai era angajatul nostru: dar eu am cim desfacut dupa 3 luni..). La interogator angajatorul nu a raspuns. In momentul ultimului termen nu era nimic depus la dosar astfel incat instanta a hotarat ca solutia sa ramana spre pronuntare. Inainte cu 1 zi ca dosarul sa fie luat de la arhiva de catre grefier apare inregistrata o adresa nu stiu ce contine , dar este inregistrata cu 1 sapt. inainte de data ultimului termen: nu a ajuns la dosarin momentul judecarii. Dupa deliberare care a durat 10 zile am inteles ca actiunea mea a fost respinsa. In momentul concedierii nu mi sa acordat preavizul legal - fapt consemnat in actiune. Foaia de lichidare mi s-a intocmit de pe un alt post decat cel ocupat prin CIM... ma poate ajuta cineva sa inteleg ce mi se intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 27 Aprilie 2009
imi cer scuze dar la ce se refera expresia "inscrisuri noi"?
Inscrisuri noi = care nu au existat/nu au fost cunoscute , motiv pentru care nu puteau fi utilizate ca probatoriu la instanta de fond.
adela65 a scris:

imi cer scuze dar la ce se refera expresia "inscrisuri noi"?

Întrucât textul art.305 C.proc.civ. nu face nici o precizare privind sensul noţiunii de înscrisuri în recurs, jurisprudenţa şi doctrina s-au pronunţat asupra sferei de aplicare a regulii şi excepţiei consacrate de acest articol. Astfel, instanţa supremă, într-o practică mai veche a statuat că prin înscrisuri în sensul art.305 C.proc.civ. se înţeleg toate actele scrise – emanate de la părţile în proces sau de la un terţ – care ar fi putut înrâuri soluţia cauzei, dacă ar fi fost folosite la prima instanţă . Doctrina opinează că au fost asimilate ca înscrisuri noi şi relaţiile scrise solicitate de instanţa de recurs de la autorităţi , soluţie ce poate fi avută în vedere şi în prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe noi depuse la ca, inscrisuri care nu au fost depuse la instanta de fond bartac bartac Buna seara, un litigiu de munca care a fost atacat cu recurs, mai poate depune angajatorul inscrisuri noi in recurs la curtea de apel? Avand in vedere si Art. ... (vezi toată discuția)
Recurs crucy crucy Am primit hotararea prin care rezulta solutia ca fiind \" culpa comuna \" , pentru ca nu am verificat existenta sau inexistenta vreunui curent electric la ... (vezi toată discuția)
Probe - recurs litigiu de munca la curtea de apel. bartac bartac Pot depune ca proba intr-un litigiu de munca care se afla la curtea de apel un proces-verbal al adunarii generale. Acest proces verbal este intocmit de ... (vezi toată discuția)