avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Comert
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Comert

Buna ziua!am un srl cu doi asociati de nationalitate italiana,cu sediul legal in Romania.noi cumparam direct de la producator din italia si vindem produsele in romania.dar daca eu aceleasi produse vreau sa le vand si in italia ce trebuie sa fac fara sa fiu obligat de statul italian de a deschide o filiala pe teritoriul lor,avand in vedere ca produsele le cumpar de acolo.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
dumitru36, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 10:04, 17 Martie 2014
Pai daca marfa se plimba doar prin italia atunci trebuie sa facturezi cu tva italian. Daca vrei sa aplici regula de scutire, marfa trebuie sa paraseasca italia ( factura + cmr cu stampila si semnatura de primire) si apoi sa reintre acolo cu fact si cmr.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva florymic florymic lucrez la o firma care vinde unui SRL inregistrat ca si platitor de TVA in Romania.Acest SRL are punct de lucru in Italia si marfa cumparata va merge acolo.Cum ... (vezi toată discuția)
O problema mai ciudata albertina elena albertina elena Buna ziua, Am o mare rugaminte la dvs. Firma la care lucrez importa marfa din italia. Si acum urmeaza problema: am primit o comanda de la o societate ... (vezi toată discuția)
Facturare madalina_oprea madalina_oprea E POSIBIL CA O FIRMA ROMANEASCA SA FACA O FACTURA UNEI FIRME ITALIENE SI SA LIVREZE MARFA UNEI FIRME ROMANESTI? SE POATE SPECIFICA PE FACTURA CA DESTINATIA ... (vezi toată discuția)