avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

lucrez la o firma care vinde unui SRL inregistrat ca si platitor de TVA in Romania.Acest SRL are punct de lucru in Italia si marfa cumparata va merge acolo.Cum intocmesc factura in ceea ce priveste TVA-ul? Va fi cu taxare inversa?Multumesc !
Cel mai recent răspuns: barbarosza , utilizator 00:27, 3 Martie 2014
Taxare inversa se poate face doar cand cumperi.
Cand vinzi poti vinde cu tva 0.
Daca firma va ofera un cod de tva valid intracomunitar,( si dvs aveti) se vinde fara tva. Scutirea de tva se justifica cu CMR semnat si stampilat in Italia.
Daca factura se face catre SRL-ul din Romania, dupa cum inteleg eu din ce e scris mai sus, NU se poate face factura fara TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import marfa cu transportator ue Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua Se poate sa ma ajute si pe mine cineva in urmatoarea problema? Am un import de marfa din Elvetia.Transportatorul este din UE respectiv ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara mariana.tucunel mariana.tucunel Bună ziua, Factura de vânzare bunuri : furnizor din Romania către un client din Italia. Marfa este livrată de către un transportator intern, din Brasov ... (vezi toată discuția)