avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori- autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori- autoritate parinteasca

sotul: - mania jocurilor de noroc ,-probleme cu alcoolul, -injurii la adresa sotiei, sotia :- inseala sotul,pleaca seara de acasa si lasa copiii in casa cu un minor de 16 ani se intoarce noaptea la 1,stiu asta pentru ca in seara aia s-a nimerit sa trec pe la ea la ora 21 si a trebuit sa o astept pana la 1 de noapte,sotul plecat in strainatate. Dupa care se afla ca ea il inseala pe el de vreo 6 luni Sunt 2 copii in varsta de 3 si 4 ani,sotul vrea sa divorteze si sa obtina custodia totala asupra copiilor,sotia vrea si ea custodia totala,intrebarea mea este: care din ei o sa obtina custodia/
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:13, 18 Martie 2014
Sotul daca are un avocat priceput si daca stie sa probeze ca mama nu se ocupa corespunzator de minori si ca este riscant sa le dea o educatie imorala prin propriul exemplu negativ.
Tot sotul trebuie sa se vindece de patima jocurilor de noroc si a bauturii, sa devina responsabil si sa-si asume responsabilitatea corespunzator in cadru legal dar si in beneficiul copiilor, fiind un bun exemplu personal, inclusiv pe plan moral.
Cu siguranta ca unii barbati pot fi mult mai buni in rolul de mama dar si de tata in acelasi timp, fiind cei care ajuta la o buna integrare a copiilor in societate din toate punctele de vedere.
Probabil ca situatia creata il va convinge pe tata sa revina la sentimente mai bune si sa se reintegreze corect si pozitiv in societate fiind trup si suflet alaturi de copiii lui de acum inainte.
Daca nu reuseste acest lucru cat mai curand posibil (din acest moment, deci chiar de acum, din aceasta clipa) atunci CUSTODIA va reveni mamei.
Mai exista si o a treia varianta, aceea a intelegerii sotilor, pe cale amiabila, prin care hotarasc impreuna si sunt de acord ca unul din copiii minori sa ramana la tata iar celalat la mama, fara pretentii pecuniare unul asupra celuilalt, facand in asa fel incat sa nu desparta copiii, intotdeauna, fie ca sunt la unul ori la celalat, acestia sa fie impreuna si sa interactioneze bine, astfel incat sa se poata baza unul pe celalalt in orice fel de situatii.
Nu am inteles care este statutul minorului de 16 ani cu care raman copiii cei mici, daca este tot copilul lor sau un fel de BABY-SITTER cumva ?
Daca estetot copilul atunci vor trebui sa discute si sa se inteleaga cumva atat in privinta tuturor obligatiilor dar si a tuturor drepturilor pe care le vor exercita deplin din toate punctele de vedere si intr-un cadru legalo-constitutional echitabil, in favoarea si bunastarea copiilor.
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Niciunul nu pare a fi mai breaz decat celalalt, dupa cum ii descrieti dvs.

Iar analiza motivelor intemeiate pentru care se poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de unul dintre parinti (ceea ce numiti dvs. "custodie totala") nu incepe de la cine a inselat ... mai tare si apasat. :)

Afara numai daca nu s-o fi descoperit vreun ... "raport de cauzalitate" intre felul in care se descurca cineva noaptea intr-un pat (sau intr-altul) si modul in care se ocupa de cresterea si educarea copiilor, dar nu sunt eu la curent cu noile "cercetari" :)

Ma tem ca inca nu reusim sa intelegem ce inseamna exercitarea autoritatii parintesti. Zau asa.

Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
romascanu, moderator
Ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca, iar locuinta copiilor va fi la unul din parinti, de regula la acela cu care au stat si pana la divort.
Saracii copii, ce napasta pe capetele lor. Ce napaste, adica!

Cred ca mai bine ar sta sa se inteleaga oamenii aia doi... ca sanse de exercitare singur a autoritatii parintesti nu are niciunul.
nici nu imi pot imagina un proces cu cazul acesta!

Cred ca ar trebui sa ii sfatuiti sa dreaga cumva o solutie amniabila, adica sa se inteleaga intre ei privind legaturie cu copii. Nu stiu cat considera ei copiii ca fiind fiinte umane cu nevoi si necesitati, cat obiecte. Custodie toatala imi suna a proprietate totala.
Vor trebui sa inteleaga ca relatiile dintre ei doi in mare conflict din cate observ, vor trebui sa afecteze deloc sau cat mai putin copiii. Copiii lor au nevoei de afectiune, educatie si ingrijire la varsta asta mai mult ca oricand, si momentan nici unul din parinti nu le ofera aceste lucruri.E dureros ca se intampla aceste lucruri, dar se intampla.

Vor trebui sa analizeze situatia la rece si sa vada cum pot iesi din ea luand in considerare intai si intai interesele copiilor si nu orgoliile lor.

E un caz dificil care din punctul meu de vedere trebuie rezolvat cu usile inchise si nu prin instante.

Alte discuții în legătură

Custodie tata sau custodie comuna max_marius max_marius buna ziua ma numesc marius si sunt casatorit de 8 ani avand 2 copii unul de 7,8 ani si unul de 2,9 luni.Lucrurile dintre mine si sotie nu merg cam de un an de ... (vezi toată discuția)
Divort ionutz_carlos ionutz_carlos intr-o casatorie ,barbatul plecat de 1 an de zile de acasa ar putea avea castig de cauza la divort asupra copiilor? (vezi toată discuția)
Se mai poate obtine custodie unica? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare ... (vezi toată discuția)