avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit teren arendat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit teren arendat

Buna ziua,
Am arendat pamantul mostenit de la parinti la o asociatie din zona. Intrebarea este cine plateste impozitul pe venitul provenit din arendare, arendasul, sau stapanul terenului?
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 14:00, 28 Martie 2014
De regula impozitul il plateste arendatorul in baza unui act aditional intocmit la contractul de arendare .Trebuie sa stiti ca de obicei arendatorul accepta sa plateasca impozitul pe teren dar lasa in sarcina proprietarului depunerea declaritiilor la fisc privind venitul obtinut din contractul de arendare,daca aceste venituri se incadreaza in normele de venit pentru care se plateste impozitul.
Impozitul pe venitul din arenda , potrivit Codului Fiscal, se plateste de catre arendasi prin retinere la sursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Declaratie impozit pe venit din arenda ganesh ganesh Am un contract de arenda in derulare, in care este specificatla obligatiile arendasului ,,sa plateasca impozitele datorate pe veniturile realizate din ... (vezi toată discuția)
Venit din arenda Palelisabeta Palelisabeta Buna ziua. va rog frumos să- mi răspundă cineva la următorele intrebari: 1. dacă este legal ca retroactiv să plătească arendatorul impozitul de 16% pe ... (vezi toată discuția)