avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune cu acte legale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune cu acte legale

Am fost racolata in magazinul Bucur Obor; dupa achitarea sumei de 70 Ron s-a efectuat fotofrafia de rigoare, dupa care am fost invitata la interviu; aici mi s-a pus in vedere taxa pe care ar trebui sa o achit ca o prima rata a contractului si aflata intr-un moment de slabiciune am achitat-o fara sa gandesc prea mult; domnisoara care mi-a prezentat contractul nu mi-a acordat suficient timp pentru a citi pe indelete contractul, grabindu-ma sa il semnez; recunosc ca am facut o mare greseala; a doua zi, dupa studierea mai atenta a contractului mi-am dat seama ca este o mare pacaleala; m-am prezentat la ei (a doua zi dupa semnarea contractului) cu o cerere prin care solicitam rezilierea contractului; surpriza si mai mare a fost cand domnisoara respectiva s-a infuriat fara motiv, spunandu-mi ca nu-mi poate da un numar de inregistrare al cererii decat daca achit valoarea integrala a contractului; evident ca nu am mai platit nimic dar nici un numar de inregistrare nu am primit; dupa cum vedeti mi se conditiona inregistrarea cererii in schimbul platii integrale a contractului; legal este ca orice solicitare ce se depune la secretariatul unei firme sa primeasca un numar de inregistrare si apoi un raspuns scris in maxim 30 zile; domnisoara careia m-am adresat a inceput sa ma ameninte cu prestgioasele cabinete de avocatura cu care colaboreaza, crezand ca in acest mod ma poate intimida si ma poate obliga sa achit suma integrala ; am facut o cerere de anulare a sedintei foto programate pentru care mi s-au pus aceleasi conditii de achitare a platii integrale; cu greu am primit un numar de inregistrare, dupa care domnisoara a adaugat pe cerere ca este de acord numai dupa achitarea sumei; dar acest lucru nefiind specificat in contract nu o va ajuta la nimic. Va rog daca ma putei sfatui cum sa procedez in continuare pentru a scapa de hartuirea lor si pentru a nu mai achita restul de plata

ACEST LUCRU L-A PATIT SI FIUL MEU, CE SA FAC?#-o
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Lylah , utilizator 23:09, 11 Aprilie 2014
Trimiteti notificarea prin care solicitati rezilierea contractului prin posta cu confirmare primire,puteti incerca si o plangere penala dar sansele sunt slabe se prezuma ca aveati discernamantul necesar si o minima experienta de viata cand v-ati asumat semnarea contractului respectiv.
Multumesc, eu fiul meu a platit un avans de 100 euro, mai vor restul de 150 euro, nu stiu cum sa fac sa nu mai plateasca macar restul de bani, deoarece este student si eu ii platesc si facultatea, dar i s-a promis un curs de fotografiere si pt asta i-am dat bani, nu pt un album foto de 30- de euro. Eu nu am avut ochelarii de citit la mine , iar el nu a citit contractul cu atentie.
Lylah a scris:

Multumesc, fiul meu a platit un avans de 100 euro, mai vor restul de 150 euro, nu stiu cum sa fac sa nu mai plateasca macar restul de bani, deoarece este student si eu ii platesc si facultatea, dar i s-a promis un curs de fotografiere si pt asta i-am dat bani, nu pt un album foto de 300 de euro. Eu nu am avut ochelarii de citit la mine , iar el nu a citit contractul cu atentie.


Aveti dreptate, dar in acel moment am gandit ca vad de ani de zile cum sunt racolati clientii in magazinul Bucur Obor si am mers pe ideea ca daca ar fi fost ceva in neregula , firma ar fi fost interzisa. Marea greseala a fost ca am lasat pe baiat sa semneze fara sa citim contractul. Daca mi=ar fi spus cineva ca pot face asemenea greseli , as fi zis ca e nebun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract legal sau "smecherie" legala MAR_S MAR_S Buna seara tuturor! Iata ce mi s-a intamplat in urma cu trei luni de zile. Aflandu-ma in zona Obor, am zis sa intru putin prin magazin. Nici nu apuc sa intru ... (vezi toată discuția)
Bună seara! acum aproximativ o lună, mă aflam împreună cu ... ZulluAly ZulluAly Bună seara! Acum aproximativ o lună, mă aflam împreună cu fratele în vârstă de 12 ani, în pasajul de la Obor unde am fost abordată de către o ... (vezi toată discuția)
Inselatorie agentie de publicitate miky05 miky05 Buna ziua! Mama mea a fost abordata azi in zona Lujerului de o domnisoara care s-a prezentat ca fiind de la o firma de publicitate ce ii ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)