Buna ziua,
Cu eforturi uriase si ingropati inca de credite, am reusit sa ne ridicam o casuta intr-o comuna situata la cativa km de un mare oras, sperand a ne bucura de linistea de la "tara", asumandu-ne naveta zilnica la serviciu si "trambalarea" copilului minor la scoala. Numai ca, de scurta durata ne-a fost bucuria (as spune, chiar deloc), intrucat, asa cum spuneam mai sus, vecinul gard in gard cu noi detine 10 caini maidanezi care latra sau urla mai tot timpul si indeosebi noaptea, ceea ce nu ne permite sa ne odihnim, iar in spatele gradinii exista un fel de service auto care de asemenea ne bruiaza, inclusiv azi, duminica, ora 7.30, ambaland si turand motoare atat de masini cat mai ales de motociclete; ba cred ca proprietarul are si un fel de gater, sau ceva de acest gen, intrucat adesea se aude zgomotul pe care-l produce un abrict sau un alt utilaj de acest gen.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie deoarece nu mi se pare corect sa nu am liniste, fie ca este in timpul saptamanii, fie ca este weekend. S-a intamplat sa am musafiri care s-au trezit mai obositi ca si cum s-au culcat (si plini de nervi) din cauza cainilor.
Adica, nu mi se pare corect ca, in situatia in care ani la randul, in loc sa ma duc pe Coasta de Azur cu familia, am ales sa construiesc, acum sa nu am liniste; si daca la bloc ma ciocanea toata lumea, sus-jos, stanga-dreapta, aici cred ca odata ce platesc impozite si taxe am si niste drepturi.
Mai mult: saptamana trecuta am solicitat primariei comunei in care locuiesc sa ia masuri impotriva celor 9 caini maidanezi care-si faceau veacul pe un teren adiacent strazii pe care locuiesc, cu sprijinul vecinilor mei si a altora care-i hraneau, intrucat am fost atacata de ei, atat eu cat si copilul meu dandu-se cu bicicleta; a venit firma de ecarisaj si a pescuit o parte dintre ei; acest lucru a iritat-o la culme pe vecina mea care a tinut sa-mi si aduca la cunostinta acest aspect.
Va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru aceste doua aspecte: cainii si service-ul.
In cazul service-ului cred ca proprietarul trebuia sa detina si acordul vecinilor, sau...?
Va multumesc!
Service-ul are acolo inainte.. ce acord sa va mai ceara acum ?
Faceti plangere la garda de mediu.
Practic nu este chiar un service, zic eu. Proprietarul casei a inchiriat terenul din spatele casei lui unui italian, din cate am inteles, care se ocupa cu nu stiu ce. Nu exista expusa nici o reclama care sa confirme ca este service auto sau ca ar fi sediul vreunei firme, dar ceva se dezmembreaza pe acolo; bag mana in foc ca nu au nici un act legal in acest sens; adevaratul proprietar este un pensionar.
Daca aveti suspiciuni referitor la legalitatea activitatii care se desfasoara ,sesizati oficial serviciul specializat din primarie sau direct corpului de control al primarului
Daca aveti suspiciuni referitor la legalitatea activitatii care se desfasoara ,sesizati oficial serviciul specializat din primarie sau direct corpului de control al primarului
In eventualitatea ca ar detine chiar si acele documente, este liber, totusi, sa deranjeze oricand, la orice ora si cu oricati decibeli?
In rest, sa inteleg ca am nimerit exclusiv in mijlocul iubitorilor de caini? Noi, restul, cetateni si copii, nu suntem protejati in nici un fel atat fizic cat si acustic?
Sper, inca!