avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgenta

Buna ziua!..am o intrebare dacă mă poate ajuta cineva..în urma cu vreo 3 ani mi-au schimbat acasă un pilon de lumina și l-au instalat drept în gardul meu, era un gard mai vechi si o bordura de ciment a dat-o la o parte si au pus pilonul..acum eu doresc sa fac alt gard si pilonul ma incurca pentru ca nu pot sa fac gardul in drept cu el.si daca il fac cu vreun metru mai in drum o sa fie probleme ca nu e proprietatea mea.Compania care a instalat pilonul refuza sa mi-l schimbe, ei zic ca eu colaborat cu autoritatea publica si totul e facut conform planului.În realitate se vede ca ei au pus pilonul in dreptul gardului meu si deja e proprietatea mea.acum mi-au scris ca trebuie sa le trimit o scrisoare ca sa-mi permita sa schimb pilonul singura si din cheltuielile mele..au ei asa drept? trebuia sa ceara permisiunea noastra nu? daca era un gard nou era sa il strice si sa puie pilonul lor..le-am trimis multe scrisori si ei refuza sa mi-l schimbe.
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 17:00, 16 Martie 2014
s-ar putea sa ajungeti la o actiune in instanta, avand ca obiectiv Obligarea companiei care a instalat pilonul pe terenul dvs, fara acordul dvs si contrar planurilor si autorizatiiilor sa-si mute pilonul....si ceva despagubiri
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
Cezar augustin Dinu, Avocat
nu am studii juridice si nu ma cam pricep insa am citit acum in cod civil ca ,, pentru lucrari de interes general, autoritatea publică poate folosi solul oricarei proprietati imobiliare cu obligatia de-a despagubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantatiilor sau constructiilor, precum si alte daune imputabile.'' ... compania mi-a scris ca a coordonat cu autoritatea publica si in acest caz primaria e de vina ca le-a oferit dreptul sau nu?..insa mai este ceva ca ei mi-au dat la o parte o parte din gard si nu cred ca ei au asa drept sa-l deteorizeze, as putea sa anexez o poza dar vad ca aici nu e posibil.
dreptul unei persoane de a se bucura și dispune de un lucru în mod exclusiv și absolut, însă în limitele determinate de lege....Astfel fiind vorba de interes privat (al companiei) plantarea pilonului, mutarea gardului, etc se putea face NUMAI cu acordul dvs. Va recomand sa consultati un avocat pentru a putea obtine modificarea schimbarii si daune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - probleme cu un sofer care ne-a provocat mai multe pagube dobocancossmin dobocancossmin am si eu o intrebare, in 17 mai 2013 in curtea casei mamei mele s a rasturnat incarcatura de pe un tir 24 tone ciment, 600 saci, a fost afectata casa ma refer ... (vezi toată discuția)
Granituirea intre 2 proprietati pe o latura cu gard comun si pe o latura strada (domeniu )public dragomirgheorghe dragomirgheorghe Buna ziua ! am un litigiu cu o vecina , am facut actiune in revendicare si granituire , experta desemnata de instanta este prietena cu fiica paratei in cauza , ... (vezi toată discuția)
Mi-am spart bara la masina intr-o parcare privata din cauza denivelarilor Aleex123 Aleex123 Buna Ziua, In spate la Registru comertului din Bucuresti este o parca privata. Acum cateva zile am zis sa parchez masina acolo, toate bune si frumoase, intru ... (vezi toată discuția)