avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MI-am spart bara la masina intr-o parcare privata din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MI-am spart bara la masina intr-o parcare privata din cauza denivelarilor

Buna Ziua, In spate la Registru comertului din Bucuresti este o parca privata. Acum cateva zile am zis sa parchez masina acolo, toate bune si frumoase, intru pe poarta parcarii, ma intampina un domn care imi spune sa parchez masina si apoi sa vin sa platesc cand ies, merg mai departe si observ un mare damb de ciment, merg usor cu masina si zic asta e romania, ma uit mai bine si observ ca practic nu era nimic amenajat, si fiecare parca pe unde gasea, drumul este incredibil de prost cu gropi si apa in ele, in unele zone sunt borduri mici si poti sa dai cu rotile in ele daca nu esti atent, practic nu e nimic amenajat acolo, si in timp ce ma uitam dupa un loc unde sa imi parchez masina drumul sa inaltat dintr-o data am dar dat cu bara in acel damb,
DIn cate stiu o bara noua costa vro 5000 RON ( AUDI RS ) iar reparatia la ea zic eu ca tot ma costa 250 de euro, inca nu am fost la un service sa imi spuna cat ma costa.

Ce pot sa fac sa imi scot si eu macar jumatate de bani de la patron ca sa imi repar bara ?

Daca tot platesti 4 RON pe ora si este parcare privata nu ar trebuii sa fie amenajata ? trasat pe jos locuri de parcare cum este in cora sau alte parcari ?

Unde ma pot adresa ? am facut poze la masina, la parcare am filmat si poza masina in locul unde am lovit bara, ( efectiv nu aveai cum sa urci cu masina acolo fara sa nu lovesti ). cand am lovit masina a auzit si un nene paznic acolo si a venit sa se uite la masina si azi am fost si am vb cu el azi si l-am filmat pe ascuns si i-am adus aminte de ce sa intamplat zilele trecute si a recunoscut pe filmare ca am dat cu masina acolo.si ca au mai dat si altii.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
Aleex123, utilizator
Cel mai recent răspuns: BraveHeart , utilizator 19:32, 28 Decembrie 2015
OUG195/2002)
art 14. drum public -
orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;

Orice cale de acces terestra care nu este semnalizata vizibil cu semne de interdictie (panou, gard, poarta pe care se afla inscriptii) este drum public - nu se face nici o referire la proprietate!
Si domeniul public este proprietatea cuiva =stat ori autoritati,ori proprietar privat iar proprietarul stabileste regulile de acces!
Acum si dv va revine responsabilitatea ca nu ati verificat atent parcarea,putea sa fie inclusiv groapa,ce faceati cadeati cu masina dupa cum s-a intamplat in cazul motociclistului....
Eventual ,daca nu exista indicatoare de avertizare,teren denivelat,etc,puteti formula actiune impotriva administratorului/proprietarului parcarii
La AUDI RS nu aveti CASCO ?... nu de alta, dar se ocupa asiguratorul de dauna !
Ziceam si eu ...
intrebare de curiozitate: cat e garda la sol la AUDI RS ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Proces verbal accident usor - fara sa fie trecut asiguratorul anti77 anti77 Buna ziua, Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Cife de beton trec la doar cativa centimetri de gardul meu si de panoul de gaz din cauza masinilor parcate pe drumul de servitute HadesHera HadesHera Buna ziua. Am cumparat anul trecut o casa de la un amator care construieste case in regie proprie si le vinde doar cu dreptul de trecere pe drumul de ... (vezi toată discuția)