avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme in partaj - valori duble la evaluarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme in partaj - valori duble la evaluarea imobilului si a manoperei pentru imbunatatiri

Buna ziua! Sunt in partaj cu fostul sot pt un imobil bun propriu .In actiune el pretindea ca a fost demolat respectivul imobil si ca s-a construit altul in timpul casatoriei.Expertiza a aratat ca a mintit si ca nu a fost demolat ci renovat imobilul.Ca valoare de circulatie expertul zice ca ar valora 2.1 miliartde lei vechi ceea ce nu corespunde cu realitatea,Evaluarea facandu-se dupa D256/84 au iesit niste sume fantastice.De ex. un gard cu plasa sarma si stalpi de vie pt care reclamantul cere 700 lei expertul il evalueaza la 21.000 lei!!!! imobilul e la tara cam departe de oras si nu se poate vinde cu mai mult de jumatate din pretul calculat de expert. Intrebarea mea ar fi: pot sa cer instantei sa-i atribuie fostului sot imobilul (chiar daca e pe numele meu in cota de 1/1) si sa-mi dea el sulta? Probabil ca va castiga in instanta un drept de creanta pt imbunatatirile aduse imobilului. Propun sa cumpere el imobilul si sa-mi dea c/v lui, minus creanta ce o va stabili instanta?
Nota: am facut obiectiuni la expertiza (ambele parti),urmeaza sa vedem daca se aproba o alta.
Cel mai recent răspuns: Bucsa Cornel , Alte profesii 10:24, 18 Aprilie 2014
Daca nu sunteti multumiti de valoarea prezentata prin expertiza efectuata, puteti cere o contraexpertiza cu trei experti.
In legatura cu propunerea pe care o sugerati, puteti incheia o tranzactie in sedinta publica prin care stabiliti conditiile concrete ale tranzactiei respective.
Succes
sau puteti apela la medierea problemei, si discutati in mediere optiuni amiabile. Puteti sa ii dati partea dvs lui si el sa va plateasca contravaloarea partii dvs - o sulta. Puteti negocia orice solutie amiabila, daca si el e de acord si dispus spre negocierea unei solutii.
Nu se discuta in partajul prezent care sa fie proprietarul casei, acela sunteti dv.
Facturi nu ati avut? Chitante? Ceva care sa va ajute sa duceti expertul pe calea corecta?

Care au fost obiectivele expertizei?
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
Sunt facturi si chitante (nu pt toate cheltuielile cu renovarea) dar expertul nu le-a luat in seama.NU m-a intrebat nimic doar masura si consemna ce zicea reclamantul desi eu sustineam contrariul.
Obiectivele expertizei au fost:
1Identificarea constructiilor si lucrarilor de constructii executate la imobil
2 Stabilirea valorii de circulatie a imobilului
3 Costul manoperei pt realizarea investitiilor la imobil
Revin si cer ajutor in problema expertizei sau expertului mai bine zis:Am aflat de la un vecin (la care s-a "laudat" reclamantul) ca expertul a fost mituit ca sa "scoata" acele valori (duble) la evaluarea imobilului si a manoperei pt imbunatatiri.Dupa ce s-au efectuat masuratorile la imobil , .reclamantul ar fi efectuat lucrari la casa expertului timp de 2-3 saptamani .
Ce ma sfatuiti sa fac? Am depus obiectiuni si am cerut sa se refaca expertiza folosind alta metoda de calcul (doclib sau X-DEV )si de evaluare.Au fost multe lucrari calculate desi nu s-au efectuat.S-a aprobat cu suplimentarea onorariului.Avand in vedere ca a fost mituit nu ma astept sa raspunda corect la obiectiuni.Nu am fost contactata de xpert pt refacerea expertizei, nu m-a sunat nu m-a anuntat ca ar intentiona sa vina sa se convinga de cele afirmate in obiectiuni,nimic.Avocatul meu s-a intalnit cu expertul care a zis ca totul e ok la expertiza ca nu a gresit cu nimic etc. Ceea ce nu inteleg, e de ce expertul poate face oricum o expertiza fara sa fie tras la raspundere? Nu-mi convine? cer alta expertiza.alti bani.iar expertul e bine mersi isi ia banii si i se falfaie.... E corect asa?

Alte discuții în legătură

Partaj. contraexpertiza AlinaNegrut AlinaNegrut As dori daca cineva poate sa ma ajute cu cateva informatii. Sunt in proces de partaj cu fostul sot, si s-a realizat expertiza cu care nu sunt de acord, este o ... (vezi toată discuția)
Obiectii si observatii raport de expertiza simo.dia simo.dia Buna ziua. Am depus in termen, obiectii si observatii la raportul de expertiza. Am solicitat ca sulta care-mi revine sa fie calculata tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Intrebare: e necesara prezenta partilor la expertiza? sex sex Buna ziua Ma numesc Dragus Daniel din Galati. Am pe rol un proces de partaj si a fost doamna cu expertiza la imobil. Inca nu stiu rezultatul dar desi s-a ... (vezi toată discuția)