avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel la divort

buna ziua. se poate depune la primul termen de apel la divort o motivare completatoare la cererea de apel pe langa dovada cu inscrisuri pe care le-am solicitat initial?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:02, 26 Aprilie 2009

Art. 287 - Cererea de apel va cuprinde:

1. numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul, precum si, dupa caz, numarul de înmatriculare în registrul comertului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal si contul bancar. Daca apelantul locuieste în strainatate, va arata si domiciliul ales în România, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
2. aratarea hotarârii care se ataca;
3. motivele de fapt si de drept pe care se întemeiaza apelul;
4. dovezile invocate în sustinerea apelului;
5. semnatura.Art. 292 - Partile nu se vor putea folosi înaintea instantei de apel de alte motive, mijloace de aparare si dovezi decât de cele invocate la prima instanta sau aratate în motivarea apelului ori în întâmpinare. Instanta de apel poate încuviinta si administrarea probelor a caror necesitate rezulta din dezbateri.

Cerintele de la pct. 2 si 5 sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii, iar cele de la pct. 3 si 4, sub sanctiunea decaderii. Aceste cerinte pot fi împlinite pâna cel mai târziu la prima zi de înfatisare, iar lipsa semnaturii, în conditiile prevazute de art. 133 alin. 2.
Când dovezile propuse sunt martori sau înscrisuri nearatate la prima instanta, se vor aplica în mod corespunzator dispozitiile art. 112 pct. 5.
Termenul pentru depunerea motivelor de apel se socoteste de la comunicarea hotarârii, chiar daca apelul s-a facut mai înainte de comunicare.
Eu am facut o cerere de apel inlauntrul acesui termen dar as vrea sa stiu daca mai pot adauga sau mai bine zis daca instanta de apel imi va incuviinta o cerere cu motive si dovezi completatoare la cererea de apel facuta. as mai dori un sfat : in judecata de fond am specificat faptul parasirii domiciliului de catre mine din vina fostei sotii insa cand cand sau audiat martorii acestia in special martorii ei fiind indumati bineinteles de fosta sotie au spus ca am parasit domiciliul de buna voie , asta s-a intamplat acum aprox. un an in urma insa atunci a fost anuntata politia prin serviciul de urgenta 112 iar cei de la politie au asistat la refuzul sotiei ajutata si de parinti de a nu ma lasa sa intru in curte. Intrebarea mea este daca pot solicita instanei de apel aflarea adevarului in aceasta problema deoarece aceasta a fost ruptura decisiva intre mine si fosta sotie si sub ce forma pot sa cer acest lucru deoarece cei de la politie mi-au spus ca pot da o declaratie in acest sens doar daca lle va fi solicitat de catre judecatorie . se poate cere expertiza in acest sens?
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
cris_deo, utilizator
Cererea de apel este deja depusa ,trebuie sa sustineti in fata instantei administrarea de noi probe in sustinerea apelului(cereti instantei sa dispuna pentru acceptarea de inscrisuri de la politie in ceea ce priveste conflictul avut cu fosta sotie).Instanta le va lua in considerare si va trimite dosarul la rejudecare pe fond sau va judeca cu probele existente la dosar.
poate instanta cere de de la politie la solicitarea mea ca politistul care a asistat la plecarea mea de la domiciliu deoarece nu mi s-a permis sa relateze in scris cele petrecute in acel moment? ca de fapt asta a pus capat relatiei
Da si Nu,depinde de instanta.

Alte discuții în legătură

Martori integrity integrity E vorba despre un proces civil la care am cerut judecare in lipsa din motive intemeiate. Prin cererea de chemare in judecata reclamantul nu a aratat numele ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare la interogatoriu cristina_mihaela cristina_mihaela Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere chemare la interogatoriu. Va multumesc.:D (vezi toată discuția)
Judecarea apelului alexa_sidorencu alexa_sidorencu Sunt reclamanta intr-un dosar,am castigat pe fond,acum paratul a depus apel,in cererea de apel nu s-a mentionat nimic nou(de fapt aceleasi motive au fost ... (vezi toată discuția)