avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, bun comun

Sunt titularul unui autoturism luat prin credit auto. Creditul expira peste trei ani. Singur am participat la achizitia auto. Prin divort, sotia imi poate impune sa vand auto, astfel sa achit creditul iar restul sa-l impartim?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:09, 16 Martie 2014
Nu la divort, ci la partaj. Puteti sa partajati si amiabil, la notar. Sa preluati creditul si masina si eventual sa ii dati o sulta pt cat a participat la plata creditului.
Bunul dobandit in timpul casatoriei este bun comun, astfel ca el va face obiectul partajului intre soti. In functie de venituri puteti eventual dovedi o cota majorata la dobandirea acestuia.
Sotia nu a participat cu nimic, asta o stim bine noi doi. Totusi la partaj poate sa aiba pretentii?
Prin simplul fapt ca ati fost casatoriti cand ati cumparat masina si cat timp ati platit rate, poate avea pretentii. Contributia la plata ratelor a fost comuna chiar daca plateati practic din salariul dvs, din salariul ei poate platea facturile in casa...
Salariul incasat de oricare dintre soti reprezinta bun comun al sotilor.

Deci din momentul incasarii se sterge linia de demarcatie intre bunul propriu si bunul comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face partajul pentru un apartament achiziționat prin prima casă, când unul dintre soți a părăsit domiciliul de un an și nu mai participă la plata creditului? marcela arelia marcela arelia buna seara,cum se face partajul pentru un apartament achizitionat prin programul prima casa,apartament care doar 4 ani de la achizitie,mai precizez ca unul din ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj emp2010 emp2010 Buna ziua, Am un imobil dinainte de casatorie obtinut prin contract de vanzare-cumparare.Dupa casatorie, in 2005, am facut credit pentru achizitie masina. In ... (vezi toată discuția)