Sunt titularul unui autoturism luat prin credit auto. Creditul expira peste trei ani. Singur am participat la achizitia auto. Prin divort, sotia imi poate impune sa vand auto, astfel sa achit creditul iar restul sa-l impartim?
Nu la divort, ci la partaj. Puteti sa partajati si amiabil, la notar. Sa preluati creditul si masina si eventual sa ii dati o sulta pt cat a participat la plata creditului.
Bunul dobandit in timpul casatoriei este bun comun, astfel ca el va face obiectul partajului intre soti. In functie de venituri puteti eventual dovedi o cota majorata la dobandirea acestuia.
Prin simplul fapt ca ati fost casatoriti cand ati cumparat masina si cat timp ati platit rate, poate avea pretentii. Contributia la plata ratelor a fost comuna chiar daca plateati practic din salariul dvs, din salariul ei poate platea facturile in casa...
Divort/partaj
emp2010
Buna ziua,
Am un imobil dinainte de casatorie obtinut prin contract de vanzare-cumparare.Dupa casatorie, in 2005, am facut credit pentru achizitie masina. In ... (vezi toată discuția)