avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pe culoarea rosie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pe culoarea rosie

Buna ziua, in aceasta dimineata mi-a fost suspendat permisul pentru ca am trecut pe rosu defapt era galben.Asa, deci veneam din spre gara de Sud bulevard drept pana la Nord, am vazut culoarea verde pentru directia inainte cu 10m inainte de intersectie s-a facut galben am si vazut cand a clipit prima data, de partea cealalta a intersectiei cam la 200m era agentul m-a oprit pentru ca am trecut pe rosu, am incercat sa ii explic dar cum stiti si voi fara rost.Semaforul fiind spre mine el fiind in spatele lui cum a poate spune ca am trecut pe rosu? A facut calcule trigonometrice calculand fiecare semafor la secunda?
Pe PV nu am trecut nici o mentiune, eram cu un prieten in masina, odata cum mine au mai trecut si alte masini.
Daca fac contestatie ce se intampla cu amenda in sensul daca pierd/respinge contestatia mai pot platii amenda la jumatate? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:23, 17 Martie 2014
daca vi se respinge cererea veti achita intreaga suma, cu conditia sa fi platit minimul in 48 de ore, caz in care nu mai este nevoi sa o platiti integral.

puteti propune ca martor pe amicul dvs., in cerere solicitati si restituirea amenzii, asta daca o achitati.

de asemenea in functie de inscrisurile din dosar chiar si in situatia in care ar rezulta vina dvs., ati avea sanse sa va alegeti doar cu un avertisment.
Am inteles, am sa incerc sa fac contestatie.
Daca cunoaste cineva codul rutier si prevederile as putea intarii cobtestatie cu vreun articol care sa mentioneze ceea ce am spus eu ca atata timp cat agentul nu vede semaforul nu are cum sa fie sigur de ceea ce am facut eu?
aveti dreptul sa intrati in intersectie pe culoarea galbena a semaforului daca culoarea galbena se pune dupa cea verde, cu conditia ca autovehiculul sa poate fi oprit in spatiul avut la dispozitie (pana la intrarea in intersectie)
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Contestare pv de contraventie, trecere pe culoarea rosie a semaforului. dorin94 dorin94 Buna ziua ! Am cateva intrebari legate de o contestatie a unui PV. Ieri seara, in jurul orei 20:50 asa cum a fost consemnat si in procesul verbal, am patruns ... (vezi toată discuția)