Buna ziua, va rog daca se poate sa explicati mai detaliat cum se completeaza formularul CEDO, punctul G : " confirmati pentru fiecare capat de cerere ca ati epuizat toate caile de recurs disponibile in statul in cauza, inclusiv orice cale de atac( apel si /sau recurs) indicati data de la care decizia interna definitiva/irevocabila a fost pronuntata si data la care a existat posibilitatea de a lua la cunostiinta de textul integral al acestei decizii, pentru a face dovada respectarii termenului de 6 luni."
In formular se prevad doua rubrici la punctul G si anume: capat de cerere si cai de recurs exercitate si data deciziei definiticve./ irevocabile.
Ma intereseaza cum se completeaza aceste doua rubrici in raport de cerintele acestui punct G si al deciziilor judecatoresti, ordinea in raport de data, etc.
Cu respect.
Multumesc.
Aplicația nu este atât de greu de completat. Citiți-o cu atenție și nu veți avea probleme.
Va trebui să descrieți cursul procedurilor parcurse și să indicați punctual amănunte privind hotărârile judecătorești: Însăși VCurtea Europeană vă sfătuiește să arătați:
- data deciziei definitive/irevocabile, instanța care a pronunțat-o și natura deciziei;
- datele deciziilor jurisdicțiilor sau instanțelor inferioare care au condus la adoptarea deciziei
definitive/irevocabile și
- numărul de dosar al cauzei dumneavoastră în cadrul procedurii interne.
Multumesc mult pentru acest raspuns. Din pacate imi scapa in acest momen completarea corecta. Eu am urmatoarea problema si anume:
- ce trebuie scris la rubrica Capat de cerere
- ce trebuie scris la rubrica Cai de recurs exercitate si data deciziei irevocabile
In urma unui litigiu firesc exista hotarari ale instantei de fond, sentinte, si ale instantelor de apel si recurs, deciziile.
In afara de acestea sunt actiunile judecatoresti pe fond, apeluri si recursurile declarate.
Prin urmare neantelegerea mea cu privire la completarea acestei rubrici se raporteaza la actele pe care le-am enumerat mai sus si cum se insereaza ele in rubricile nominalizate deoarece am hotarari ale instantei de fond, apel si recurs si data de la care am luat la cunostiinta de recursul motivat, si pur si simplu nu imi dau seama cum se inscriu in aceste doua rubrici.
Chiar si un exemplu " mura-n gura" ar fi foarte apreciat :)
Multumesc inca odata.
Fără supărare, sunt întrebări și întrebări. Modelul oferit de Curte este chiar explicit, iar să vă dau sfaturi în care să descriu evidența, este prea mult pentru mine.
Acesați atent toată pagina web a CEDO la secțiunea ,,aplicanții,, și veți găsi tot ce vă interesează.