avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... completare plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

completare plangere CEDO

In formularul de cerere la pct. G. "Respectarea condițiilor de admisibilitate prevăzute de articolul 35 paragraful 1 din Convenție", pentru fiecare capăt de cerere invocat, trebuie indicate printre altele si data exactă a deciziei definitive/irevocabile, instanța care a pronunțat-o și natura deciziei.

Imi spuneti va rog la ce anume se refera "natura deciziei"?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabriela8 , utilizator 23:40, 18 Ianuarie 2016
Stimat forumist,

În primul rând, sper că ați urmărit cele postate de mine aici, ultima discuție deschisă:
www.avocatnet.ro/content/for...

Mai precis, în urma unor mici schimbări de Regulament, intrate în vigoare în anul 2016, formularul CEDO a suferit modificări. În consecință, va trebui să vă asigurați că ați descăcat ultima variantă a sa.

În al doilea rând, cerința privitare la ,,natura deciziei,, ați preluat-o din explicațiile modului de completare a aplicației. Este OK, dar nu reprezintă o formulare sacramentală, ci explicativă - formularul nu conține astfel de mențiuni.

Va trebui să punctați, deci, clar, hotărârile pronunțate: sentință civilă, decizie civilă în apel, decizie civilă pronunțată în recurs, indicând toate datele privitoare la aceasta. Acestea unt datele pe care CEDO le consideră necesare. Va trebui să arătați și data redactării hotărârii.

Cu stimă.

Da, am descarcat formularul valabil incepand cu anul 2016, si da, cerinta cu privire la "natura deciziei" am preluat-o din explicatiile modului de completare a cererii. Am crezut ca este obligatorie si precizarea naturii deciziei ... si nu stiam la ce se refera.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire material suplimentar formular cedo vasile2013 vasile2013 Intrucat din 2014 formularul CEDO are o alta forma, mult mai exacta, as avea si eu o intrebare legata de anexa la formularul de cerere, cuprinsa in cadrul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire procedura cedo vasile2013 vasile2013 Dupa cum am inteles, de la 1 ianuarie au intrat in vigoare reguli noi cu privire la sesizarea CEDO, modelul de formular de cerere....nedumerirea mea priveste ... (vezi toată discuția)
Completare formular de cerere cedo Vuck Vuck Buna ziua, va rog daca se poate sa explicati mai detaliat cum se completeaza formularul CEDO, punctul G : \\"[i] confirmati pentru fiecare capat de cerere ca ... (vezi toată discuția)