Buna ziua
Sunt angajata din 16-07-1976 pina in prezent.Am intrerupere 7 zile in perioada 01-07-2008_08-07-2008.Din 08-07-2008 pina in prezent lucrez cu fractiune de norma,vechimea in munca pe aceasta perioada se diminueaza?As dori sa stiu cita vechime am in munca. Va multumesc.
1. Vechimea in munca este data de perioada in care ati lucrat in baza unui contract individual de munca.
2. - In domeniul pensiilor se foloseste notiunea de "stagiu de cotizare" care reprezinta perioada de timp in care o persoana a platit contributia pentru pensie.
- In cazul dvs. vechimea in munca este egala cu stagiul de cotizare.
3. - Perioada lucrata cu timp partial (sub 8 ore pe zi) este stagiu de cotizare la pensie.
- Adica o zi lucrata cu timp partial este egala cu o zi de stagiu de cotizare la pensie.
4. La data de 01.04.2014 aveti un stagiu de cotizare la pensie de 37 de ani, 8 luni si 7 zile.
O persoana a lucrat 30 ani dar in aceasta perioada avut 2 luni concediu fara plata (aprobat de angajator, in 1986) si 4 luni somaj ( in 2005). Care e stagiul sau total de cotizare ? Se scad doar cele 2 luni, iar 4 luni somaj se asimileaza, adica raman 29 ani si 10 luni? Multumesc.
giorgio24:
Pentru cei 3 ani lucrati in gr. a II-a de munca:
- nu se reduce varsta standard de pensionare (era nevoie de minimum 6 ani);
- se adauga la stagiul de cotizare 9 luni.
sch:
1. - Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie.
- Contributia pentru pensie a fost platita de Agentia de Somaj.
2. Cele doua luni de concediu fara plata nu sunt stagiu de cotizare la pensie.
Lamuriri vechime
vasile88
Am lucrat ca profesor mai multi ani. La un moment dat am avut intrerupere in activitate: 1 luna de zile. Apoi m-am angajat cu jumatate de norma(timp ... (vezi toată discuția)