avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Buna ziua ..as dori si eu o informatiee,,,,sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 6 ani.. am custodia fetitei mele...fostul trebuie sa-mi plateasca pensia alimentaraa...el are drept devizita de 2 ori pe luna...nu are dreptul sa fie singur cu fetita doar in compania mea sau a parintilor mei....el nu mi-a platit pensia de un an...si nici la fata nu vine in vizita....eu vreau sa renunt la numele lui..ptr ca fetita mea ii poarta numelee...vreau so trec pe numele meu...pot face acest lucru si cum ar trebui sa fac...va multumescc

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:59, 17 Martie 2014
vreti sa va numiti la fel sau care e scopul ?
umele il puteti schimba pe cale administrativa pentru motive temeinice. Fiind vb de un copil, aveti nevoie de acordul tatalui, iar daca nu e de acord, poate hotari Autoritatea tutelara.
Indiferent ce nume poarta copilul, va ramane copilul acelui parinte, ca tata il vva avea si apoi in certificat.
Despre procedura si acete necesare, cititi in link

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume PRO7 PRO7 Buna ziua! Subiect:vrem sa schimbam numele de Familie al fetitei noastre! Noi avem nume românesc (POPESCU) ,suntem căsătoriți de doi ani si fetița ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor pe numele mamei vio99 vio99 in urma unui concubinaj de 2 ani unde am locuit la domiciliul lui am o fetita de 8 ani nascuta in 2005 si o sentinta definitiva de crestere ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor cozmapaunita cozmapaunita pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii ... (vezi toată discuția)