avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat concediat disciplinar - cum recuperez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat concediat disciplinar - cum recuperez echipament de lucru?

Buna ziua,

Astazi urma sa aiba loc cercetarea disciplinara a unui salariat, absentat nemotivat. Nu am primit confirmarea ca salariatul a intrat in posesia convocarii, ci dimpotriva, plicul s-a intors cu mentiunea ca adresa destinatarului e gresita - sau ceva de acest gen - nu am vazut personal mentiunea (desi cel care a trimis-o a verificat adresa de destinatie - cu adresa din CI).
Am decis ca maine ii facem concedierea disciplinara, intrucat nu cunoastem o alta adresa unde salariatul se poate afla. Dar acesta are de predat un echipament de lucru costisitor. Ce demersuri se pot face pentru recuperarea acestui echipament?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 13:37, 25 Martie 2014
Buna ziua,

In primul rand trebuie sa ii solicitati sa predea acest echipament, printr-un proces verbal de predare primire. Ar trebui trimisa o adresa (la domiciliul acestuia, precum si la orice alta adresa). Ar trebui sa ii solicitati acest lucru si telefonic.
Daca nu se rezolva in acest mod, aveti posibilitatea formularii impotriva acestuia a unei actiuni pentru raspundere patrimoniala sau chiar a unei plangeri penale.
Procesul verbal de predare primire nu se face la fata locului, adica cu ambele parti prezente? Pt ca am face un astfel de document, daca salariatul s-ar prezenta fizic.

Putem sa ii trimitem o adresa prin care ii aducem la cunostinta salariatului ca are obligatia sa predea echipamentele de lucru, insa din moment ce nu a intrat in posesia convocarii (pe motivul adresei gresite), ma gandesc ca tot demersul nu va avea nicio finalitate....Dar totusi, e important sa i se solicite predarea echipamentului.

Am inteles ca salariatul in cauza este si plecat din tara...

Deci ultima varianta ar fi formularea unei actiuni pt raspunderea patrimoniala sau chiar plangerea penala? Adica mers efectiv la politie si depus plangerea?
Va trebui sa angajati raspunderea patrimoniala a fostului salariat pentru a va recupera fie echipamentul , fuie c/v acestuia.
Ce intelegeti prin echipament de lucru? In general echipamentul de lucru presupune salopeta, etc, care sunt suportate, ca valoare, jumatate de salariat, jumatate de firma si care au o anume durata de folosire. Daca prin echipament intelegeti diferite scule sau utilaje este altceva, acestea trebuind predate in starea fizica in care au fost primite.
Am intrebat angajatorul in cauza si echipamentul de lucru pe care doreste sa il recupereze de la angajat consta in : bocanci lucru, salopeta lucru, tricou, salopeta iarna, sapca si inca cateva elemente, costurile achizitionarii acestora fiind suportate de angajator in totalitate si avand o valoare mare...

Alte discuții în legătură

Urgent !!! plata echipamentului de lucru Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am o mare nedumerire si anume exista vreo lege care reglementeaz plata echipamentului de lucru de catre angajat sau se stabileste de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Echipament de lucru si de protectie emiha emiha Cum se platesc echipamentele de lucru (salopete, halate) inscriptionate cu sigla firmei? Tinand cont de faptul sunt achizitionate de la o firma protejata.. ... (vezi toată discuția)
Plata echipamentului de lucru zmarandoiu eleonora zmarandoiu eleonora Cine suporta plata ecipamentului de lucru? angajatorul ori salariatul? (vezi toată discuția)