avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat concediat disciplinar - cum recuperez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat concediat disciplinar - cum recuperez echipament de lucru?

Buna ziua,

Astazi urma sa aiba loc cercetarea disciplinara a unui salariat, absentat nemotivat. Nu am primit confirmarea ca salariatul a intrat in posesia convocarii, ci dimpotriva, plicul s-a intors cu mentiunea ca adresa destinatarului e gresita - sau ceva de acest gen - nu am vazut personal mentiunea (desi cel care a trimis-o a verificat adresa de destinatie - cu adresa din CI).
Am decis ca maine ii facem concedierea disciplinara, intrucat nu cunoastem o alta adresa unde salariatul se poate afla. Dar acesta are de predat un echipament de lucru costisitor. Ce demersuri se pot face pentru recuperarea acestui echipament?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 13:37, 25 Martie 2014
Daca au fost suportate integral de angajator este vorba de echipament de protectie,care nu este platit de salariat. Acest echipament se poate recupera in situatia in care este foarte putin uzat si mai poate fi folosit. In mod normal se acorda salariatului numai echipament de protectie nou.
Am facut o adresa catre salariatul in cauza, prin care i se solicita sa se prezinte la sediul unitatii in vederea predarii echipamentului primit in baza unui P-V, cu ocazia angajarii. Vedem ce facem mai departe.
Multumesc pentru indrumari!
Loredana_84 a scris:

Am intrebat angajatorul in cauza si echipamentul de lucru pe care doreste sa il recupereze de la angajat consta in : bocanci lucru, salopeta lucru, tricou, salopeta iarna, sapca si inca cateva elemente, costurile achizitionarii acestora fiind suportate de angajator in totalitate si avand o valoare mare...

Acesta e echipament individual de protectie. Nu mai exista notiunea de echipament de lucru.
Daca aveti un PV de predare a EIP atunci prin adresa respectiva solicitati restituirea lui de catre angajat. In caz de refus puteti angaja raspunderea patrimoniala a persoanei, actionandu-l in instanta, dar si o plangere penala pt abuz de incredere.
Conf art 238 CP prin abuz de încredere se intelege:
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Puteti apela la un mediator.

Am inteles! Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !!! plata echipamentului de lucru Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am o mare nedumerire si anume exista vreo lege care reglementeaz plata echipamentului de lucru de catre angajat sau se stabileste de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Echipament de lucru si de protectie emiha emiha Cum se platesc echipamentele de lucru (salopete, halate) inscriptionate cu sigla firmei? Tinand cont de faptul sunt achizitionate de la o firma protejata.. ... (vezi toată discuția)
Plata echipamentului de lucru zmarandoiu eleonora zmarandoiu eleonora Cine suporta plata ecipamentului de lucru? angajatorul ori salariatul? (vezi toată discuția)