avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontarea corecta a orelor de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontarea corecta a orelor de lucru

Buna ziua,
Un salariat care lucreaza 12 ore pe zi timp de 7 zile consecutiv,apoi 7 zile consecutiv este liber,din punct de vedere legal este corect pontat?Precizez ca salariatul nu depaseste numarul de ore legale lucrate intr-o luna.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 17 Martie 2014
Este pontat corect daca in pontaj apar 12 ore lucrate in fiecare zi.

Insa :
- programul mentionat de dvs este valabil numai daca este inserat si in c.i.m.
- se incalca dispozitiile art.115 alin.2 C.mun. care prevede : Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog frumos sa mă ajutați vreau să știu dacă ... simona_lary simona_lary Buna ziua Va rog frumos sa mă ajutați Vreau să știu dacă este corect următorul program de lucru Intr un magazin mixt se lucrează de la ora 7-20 , ... (vezi toată discuția)
Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Pontaj si ore de lucru saptamanale gabyautoro gabyautoro Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu o problema? Cum fac C I M si Pontajul daca 2 salariati trebuie sa lucreaze 12 ore / zi (6 ore si 6 ore) - 7 zile pe ... (vezi toată discuția)