avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce unii patroni fac forme de angajare doar pe o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce unii patroni fac forme de angajare doar pe o lunã?

de ce unii patroni fac angajare doar pe o lună,pentru nu a plăti taxe?este legal?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:54, 17 Martie 2014
Si pentru o angajare cu o durata de o luna se platesc taxe si contrubutii pentru salariul acordat.

De ce fac asa ceva , patronii ?
1. Din comoditate pentru ei . Invoca ca este vorba despre o perioada de proba.

2. La expirarea duratei contractului , nu au obligatia de a o prelungi , astfel incat c.i.m. incetaeza de drept.
in momentul in care un angajator face contract si il inregistreaza, atunci nu putem spune ca nu doreste sa plateasca taxe, ci doar are alte motive.
Codul Muncii prevede durata maxima pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m. (36 de luni), prin urmare, exista si posibilitatea sa se incheie c.i.m. pe durate mai mici - de o luna, doua luni etc.
sicutza68 a scris:

de ce unii patroni fac angajare doar pe o lună,pentru nu a plăti taxe?este legal?

Cu ce va deranjeaza acest lucru? Incheie CIM succesive pe cate o luna? Incheie un CIM pe o luna, apoi nu il mai prelungesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Pe cat timp se poate incheia CIM pe perioada determinata,daca angajatorul a zis ca voi fii in proba o luna si mi-a zis ca legea ii permite sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Perioada maxima contract pe perioada determinata DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, de la sfarsitul lunii iulie m-am angajat la o alta companie, pe primele 2 luni mi-a facut contract de munca pe perioada determinata adica 2 luni ... (vezi toată discuția)