avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita-citare la alta adresa
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita-citare la alta adresa

Buna seara,

Astazi m-am uitat pe site-ul just.ro pentru a vedea o solutie intr-un dosar de divort si am aflat cu stupoare ca am un dosar de executare silita pentru neplata unei roviniete.
Am sunat la executorul judecatoresc si l-am rugat sa-mi trimita prin e-mail procesul verbal, toate instiintarile, titlul executoriu si somatiile sa vad despre ce este vorba.
Astfel am aflat ca in martie 2011 am fost inregistrata de CNADR ca am circulat fara rovinieta. CNADR mi-a trimis proces verbal costatator, instiintare de plata si toate citatiile, inclusiv titlul executoriu pe o adresa veche, unde nu mai locuiesc din 2005.Deci domiciliul meu, din carte de identitate este din 2005 la alta adresa, nu acolo unde mi-au tot facut ei citatiile si somatiile.
Intrebarea si rugamintea mea este daca pot sa fac contestatie la acest titlu executoriu intrucat eu nu am stiut de aceasta amenda, nefiind niciodata informata la adresa din buletin de existenta ei. Eu vreau sa platesc rovinieta si chiar vreau sa depun la dosar si chitanta cu plata acesteia, dar nu vreau sa platesc cheltuielile de executare, intrucat nu sunt de rea credinta, ci pur si simplu nu am stiut de existenta ei. Daca eu gresesc, va rog frumos sfatuiti-ma dumneavoastra cum sa procedez pentru a avea castig de cauza si sa nu platesc executorul. Mentionez ca sunt in termen. Orice sfat e binevenit si va multumesc anticipat. Cu multa consideratie!

Cel mai recent răspuns: marina_1010 , utilizator 12:10, 18 Martie 2014
Autoritatea a comunicat toate documentele la adresa dv din baza de date IPJ SPR
Aspectul ca dv nu ati actualizat si nu ati informat despre schimbarea domiciliului nu este culpa CNADR
Autoritatea a declinat competenta de recuperare amenda in favoarea bej,tocmai pentru ca in termenul legal nu a primit dovada platii
Chiar daca dv nu ati fi luat la cunostiinta de pe site de existenta dosarului,bej are competenta ,in cazul in care debitorul nu mai figureaza la adresa din PV,sa solicite relatii la autoritati inclusiv SPCLEP,astfel incat in final ati fi primit somatia la domicilul actual
in martie 2011 am fost inregistrata de CNADR ca am circulat fara rovinieta.
domiciliul meu, din carte de identitate este din 2005 la alta adresa
ynocentta a scris :
Aspectul ca dv nu ati actualizat si nu ati informat despre schimbarea domiciliului nu este culpa CNADR


mai mult decat sa isi actualizeze adresa in buletin, omul nu are de ce si pe cine sa anunte. Cand a luat amenda, avea buletin la noua adresa deja de 6 ani..

@marina, aveti toate motivele de contestatie si pt faptul ca titlul nu v-a fost comunicat in termen si pt anularea actelor de executare.
art. 14 alin. (1) din OG 2/2001 (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
art. 27 din OG 2/2001 care spune asa:

Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată se face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.


Buna ziua, multumesc frumos de raspuns. O completare vreau sa mai fac: daca Ministerul de Interne prin Serviciul Permise, Inmatriculari este cel care da adresa celor de la CNADNR, vreau sa spun ca in 2008 mi-am preschimbat permisul ca avea 10 ani si este trecuta adresa actuala, deci nu se poate spune ca cei de la MIn de Interne nu o aveau.
Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru executare silita rovinieta marina_1010 marina_1010 Buna ziua, Astazi m-am uitat pe site-ul just.ro pentru a vedea o solutie intr-un dosar de divort si am aflat cu stupoare ca am un dosar de executare ... (vezi toată discuția)
Amenda necomunicata gigelas gigelas Buna ziua, Un sofer,a fost \\"fotografiat\\" de o camera dintr-o benzinarie si s-a constatat ca nu are platita rovinieta.Asta se intampla pe ... (vezi toată discuția)
Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)