avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cine plateste extrasul de CF la vanzarea unui imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cine plateste extrasul de CF la vanzarea unui imobil

CIne plateste extrasul de carte funciara in cazul vanzarii unui apartament, vanzatorul sau cumparatorul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:03, 17 Martie 2014
Vanzatorul,pentru ca trebuie sa demonstreze prin extras de CF ca este proprietar ,iar imobilul nu este grevat de vreo sarcina,etc.
Depinde de interesul si de cum se inteleg partile
Exista situatii ,in care cumparatorul pentru a se informa temeinic despre situatia imobilului,
anterior demararii formalitatilor de tranzactionare bun imobil,in temeiul disp L nr 7/1996 solicita la OCPI extras de carte funciara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi apar dreptul de proprietate lia sfercea lia sfercea Am drept de proprietate 1/2 dintr-un apartament, inscris in cartea funciara. Cealalta jumatate a fost vanduta (succesiv) in decurs de 4 luni (a avut deja 2 ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Intabulare alice5patru alice5patru Buna ziua In 2004 am cumparat un apartament. La momentul respective nu am primit cadastru si intabularea. Cine trebuia sa ceara modificarile din cartea ... (vezi toată discuția)