avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de detasare si concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de detasare si concediu de odihna

Buna seara,

1. In cadrul detasarii in UE se poate efectua concediu de odihna?
2. daca da, se plateste indemnizatia de detasare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeria1234 , utilizator 10:58, 9 Aprilie 2014
1. In cadrul detasarii in UE se poate efectua concediu de odihna?

Da, se poate efectua concediu de odihna in perioada detasarii.

2. daca da, se plateste indemnizatia de detasare?


Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.

Ca sa am o certitudine parafrazez intrebarea: in perioada in care salariatul se afla detasat in UE si doreste efectuarea concediului de odihna in interiorul detasarii (dar se intoarce in tara) pentru zilele de concediu de odihna va primi indemnizatie de detasare?


Inca o data, multumesc
Va primi indemnizatia pentru CO , nu si cea de detasare.
Buna ziua, va multumesc mult pentru raspuns. Pentru ca in continuare ma confrunt cu intrebari fara un raspuns concret in legislatia noastra sau cea la nivel european indraznesc sa va mai intreb:
- indemnizatia pentru detasare se acorda pe toata perioada detasarii, dar si pentru zilele de sambata si duminica si sarbatori legale?
- dupa ce salariatul a fost detasat 1 an de zile, legislatia prevede o pauza in care revine la locul de munca de la care a fost detasat, sau detasarea poate fi prelungita in continuare fara intrerupere?

Va multumesc,
Indemnizatia de detasare se acorda pe toata durata detasarii.

În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.

Prin urmare, prelungirea se face fara a exista o perioada de intrerupere sau poate exista o perioada de intrerupere si apoi sa se decida din nou detasarea persoanei in cauza.

Alte discuții în legătură

Detasare marianacioata marianacioata am urmatoare situatie: am un salariat detasat de la 15.11.2013-15.05.2014, apoi de 15.05.2014-14.09.2014 si de la 14.09.2014-15.01.2015. Pe 15.11.2014 se ... (vezi toată discuția)
Rezident in olanda dar angajat in romania? claudiu.dogariu claudiu.dogariu Poți fi angajat in România dar detașat (sau delegat) cu un contract de munca pe o perioada nedeterminata in Olanda si aici in Olanda sa ma inregistrez la ... (vezi toată discuția)
Detasare tituspop2006 tituspop2006 Subsemnatul, angajat intr-un SRL cu jumatate de norma, cu CIM pe durata nedeterminata; mi se solicita detasarea la un bugetar pe o perioada de sase luni, plata ... (vezi toată discuția)