avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare

Subsemnatul, angajat intr-un SRL cu jumatate de norma, cu CIM pe durata nedeterminata; mi se solicita detasarea la un bugetar pe o perioada de sase luni, plata drepturilor salariale facandu-se la un salariu orar (x lei/ora), in cadrul unui proiect european.
Intrebare : in aceste conditii, am dreptul la zile de concediu de odihna? Daca DA, cine plateste aceste zile : angajatorul unde sunt detasat sau angajatorul de unde am fost detasat?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 19 Ianuarie 2016
1. Pe durata detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.

2. Art. 39 C.mun.
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
c) dreptul la concediu de odihna anual;
...

Prin urmare, aveti dreptul la CO in perioada de detasare.

Indemnizatia de CO este platita de angajatorul la acre suntetio detasat , urmand ca acesta sa-si recupereze cota-parte aferenta angajatorului de la care sunteti detasat.
1. Pe durata detasarii nu este pastrata functia!
2. Angajatorul la care am fost detasat, a acordat acele zile de concediu de odihna, dar... in pontaj nu s-a consemnat acest lucru, iar ca argumentatie la neplata acelor zile s-a adus faptul ca in acel proiect european nu au fost prinsi bani de concedii, respectiv incheindu-se actele pe remuneratie orara, eu nu am "prestat" in acele zile. E corect asa?
1. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

2. Angajatorul la care ati fost detasat a procedat gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de detasare si concediu de odihna Valeria1234 Valeria1234 Buna seara, 1. In cadrul detasarii in UE se poate efectua concediu de odihna? 2. daca da, se plateste indemnizatia de detasare? Va multumesc (vezi toată discuția)
Concediul in timpul detasarii dennis20 dennis20 sunt detasata pana la sfarsitul anului,mentionez ca de la angajatorul de la care am plecat mai am de efectuat 15 zile de concediu...acestea le pot lua la noul ... (vezi toată discuția)
Zilele de co neefectuate se pot efectua in perioada detasarii? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care un angajat este detasat la o alta firma si are zile de concediu de odihna neefectuate, in perioada detasarii poate beneficia de ... (vezi toată discuția)