avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul in timpul detasarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul in timpul detasarii

sunt detasata pana la sfarsitul anului,mentionez ca de la angajatorul de la care am plecat mai am de efectuat 15 zile de concediu...acestea le pot lua la noul loc de munca?care este baza de calcul avand in vedere ca in perioada detasarii am salarul mai mare?daca la fostul aveam 21 zile de concediu si la actualul loc 25 zile...la cate am dreptul?multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 17 Octombrie 2016
Art.47 alin.2 C.mun. : Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

Prin urmare, beneficiati de 25 de zile de CO.

Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

Calculul indemnizatiei de CO il va efectua angajatorul la care sunteti detasat, urmand sa-si recupereze cota-parte aferenta indemnizatiei CO de la angajatorul de la care sunteti detasata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediu odihna-calcul vgrec58 vgrec58 Ma intereseaza cum se calculeaza concediul de obihna daca: Cistigul pe ultimele 3 luni diferit cu ore suplimentare si sporuri de Productie fata de salariul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)