avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera pasager cu permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera pasager cu permis suspendat

buna dimineata !
sunt in situatia unui fapt mai mult ca sigur deosebit
In data de 6 februarie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile de la expirarea dovezi de 15 zile pentru neacordare de prioritate la pietoni .
in data de 12 Martie tot in acelasi autoturism , am fost depistat la un control de rutina pe loc de pasager dreapta fara a purta centura de siguranta si amendat pe loc cand am si semnat PV intocmit pe baza doar a CI prezentate , talonul si asigurarea i-a fost date de catre sofer, care avea centura pusa)
SURPRIZA a fost cand am scanat PV pentru a-mi pastra o copie si a merge sa platesc in interval de 24-48 ore , am observat ce-i drept tarziu ca PV a fost completat gresit si anume incepea: " A condus auto ... fara a purta centura de siguranta + ca in dreptul mentiunii puncte penalizare am fost amendat si cu 2 puncte . imediat m-i s-a intunecat totul si am realizat in ce posturi pot fi pus de aici inainte, unele dintre cele mai de nedorit deoarece pot fi chiar penale, si toate de la faptul ca am semnat procesul verbal fara a-l citi cu cat de putina atentie,( l-am semnat politistului tinerel sa-si faca planul si l-am bagat direct in bord)
de aici nu am mai miscat nimic , doar ganduri care pur si simplu ma bantuie , sunt intr-o situatie chiar disperata
nu am platit inca nici amenda pentru ca daca aceasta influenteaza intr-un mod negativ va trebui sa o contest , cu toate ca as prefera sa o platesc si sa se termine totul bine, nu vreau sa merg prin instante daca poate sa nu fie nevoie. Precizez deasemenea ca acest eveniment s-a petrecut pe raza altei localitati in judetul invecinat celui in care m-i s-a suspendat permisul.
nu am cerut deloc sfatul persoanelor neavizate pentru a nu ma tulbura,
normal permisul trebuie sa-l ridic in prima zi lucratoare dupa data de 21 Martie adica luni in 24 , iar pana atunci nu am nici o stare si nu stiu care sunt modalitatile de comunicare si proceduri retroactive ce se pot aplica ,
O alta chestiune a carei vina imi apartine este si faptul ca adresa de pe permis difera de cea din buletin deoarece mi-am schimbat domiciliul ( fapt pt care inca nu am avertismente de sanctiune ) insa acum ca permisul este la ei , ma gandesc la tot felul , dupa ce i-l ridic oricum il schimb
Printre altele m-am gandit si sa merg la comisarul de circulatie in auditie insa nu stiu la ce alte surprize pot sa ma astept .

va rog pe aceasta cale sa-mi transmiteti ce pasi pot sa fac pentru a se termina cu final fericit toata aceasta poveste, si pe viitor sa ma marcheze doar cu o tinere de minte sa fiu foarte atent,

va multumesc, Vasi
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:16, 8 Aprilie 2014
"Solicitati anularea sanctiunii suspendarii dreptului de a conduce autovehicule, sanctiunea amenzii ramanand in vigoare".
Nu i-a fost suspendat dreptul de a conduce. A primit doar 2 puncte!

cyan a scris:

Dle Ciobanu, permisul i-a fost suspendat ptr neacordare de prioritate la pietoni si nu are legatura cu sanctiunea primita ptr nepurtarea centurii de siguranta.



Dar i s-a intocmit un proces verbal de contraventie pentru nepurtarea centurii de siguranta. Acest proces verbal este gresit intocmit intrucat se consemneaza ca a condus autoturismul fara sa poarta centura de siguranta. Ori, situatia este diferita. Este adevarat ca nu purta centura de siguranta , dar ocupa locul de pe scaunul din fata dreapta. Prin urmare, sunt doua probleme diferite.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi de circulatie centura de siguranta florintone florintone cine trebuie sanctionat pentru nepurtarea centurii de siguranta de pasager adult? (vezi toată discuția)
Amenda din razbunare daianap daianap Buna ziua, as dori sa primesc un sfat in legatura cu ce as putea face sa mi se faca dreptate in urmatorul caz: avand masina parcata pe partea stanga a ... (vezi toată discuția)
Centura de siguranta g3org3lll g3org3lll buna ziua,va rog, daca se poate, sa imi raspundeti si mie la o intrebare legata de o amenda pe care am primit-o acum 2 zile pentru nepurtarea centurii de ... (vezi toată discuția)