avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refacere titlu de proprietate & contract de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refacere titlu de proprietate & contract de mostenitor

Am o nelamurire in problema de mai jos:

Bunica mea si bunicul au avut contract de intretinere cu parintii mei , efectuat inainte de 1989 , in care se stipula ca vor primit gospodaria in care locuiau acestia.

Bunicii au decedat , ca mai apoi in 2010 a decedat si tatal meu , astfel ca eu si mama am devenit mostenitori....dar este o problema...pe contractul facut de tatal meu cu parintii sai apare doar casa si inca 100m patrati , restul de 500 metri patrati (curte&gradina) nu apar , ci apar pe titlul de proprietate al bunicii alaturi de alte terenuri.

Problema e ca bunica a avut 5 copii , deci tata 4 frati , acum mai sunt 3 in viata.

Cum putem face sa alipim terenul respectiv la casa, adica sa fie al nostru? Am inteles ca s-a dat o lege prin 90 care a dat peste cap chestia cu terenurile, acel teren a fost al CAP-ului initial si apoi al bunicilor mei....de aceea a aparut problema aceasta.

Mentionez ca parintii mei au avut grija de batrani, de casa, curte,gradina, au platit impozite, etc , timp de aproape 30 de ani cred. Mentinez deasemenea ca fratii tatalui meu nu au vrut sa aiba grija de batrani, si acum au pretentii la terenuri, mai ales la cel de langa casa.

Sper ca am explicat destul de clar, poate ma puteti ajuta cu un sfat...unii m-au indrumat catre refacerea titlului, altii catre proces de uzucapiune...sincer nu stiu ce sa fac.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 08:37, 26 Martie 2014
eu zic ca veti avea sanse mai mari cu uzucapiunea.....au trecut 30 de ani de cand il folosesc parintii dvs, in refacerea titlului ce ati cere scoaterea acelui teren din titlu si apoi cum il veti cere inapoi? mergeti cu actele la un av si vorbiti pe concret....aici pe oarbe si cu oricat de buna vointa nu va putem da solutia cea mai buna fara sa vedem nimic din acte....doar povesti,
din 89 nu au trecut 30 de ani, ci 25. prin urmare, trebuie vazut cazul in speta ca sa vi se raspunda.
actul de intretinere facut de bunici-pariti e de prin anii 80 , dar am inteles ca prin anii 00 s-a dat nu stiu ce lege cu terenurile ce au aparinut CAP-ului
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2014
xalrose, utilizator
Buna ziua.
in baza contractului de intretinere parintii dvs au dobandit doar casa si cei 100 mp de teren.
suprafata de 500 mp , respectiv curtea si gradina se va imparti in mod egal intre succesorii bunicii . puteti invedera instantei faptul ca parintii dvs au platit impozitul si au muncit terenul respectiv , de la moartea bunicii . dar acest lucru nu-i decade pe ceilalti mostenitori din dreptul succesoral . cu exceptia cazului in care ceilalti erezi nu au acceptat succesiunea, printr-o declaratie data in mod expres in acest sens la notar sau nu pot dovedi ca au acceptat succesiunea in mod tacit ( au platit impozit, s-au ocupat de intretinerea bunurilor succesorale, etc. ) .
eu v-as sfatui sa investiti sa rezolvati problema succesiunii in instanta. daca ceilalti succesori nu au acceptat in nici un fel succesiunea, sunteti unic succesor.
despre uzucapiune nu poate fi vorba.

dupa cum vedeti , solutii sunt, dar pentru o rezolvare concreta a spetei , tb sa va adresati unui avocat , prezentandu-i toate actele pe care le aveti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in muntenia dupa parinti, zona ... ANDU_V ANDU_V Buna ziua, Subiect: succesiune in Muntenia dupa parinti, zona cooperativizata, - Casa de locuit 45 mp inscrisa in registrul agricol in anul 1957 pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)