Am fost actionat in judecata pentru repozitionarea imobilului meu prin modificarea punctelor cadastrale de pe hotarul comun,ce se intelege prin acest lucru,adica eu sa renunt la notar la o anumita suprafata din terenul meu,intru-cat asa imi cere vecinul care m-a actionat in judecata.
Nu poate nimeni sa-mi dea un sfat inlegatura cu repozitionarea,adica eu in instanta voi declara ca sunt de acord cu repozitionarea imobilului meu si modificarea punctelor cadastrale,asa cum scrie in cererea lor,insa verbal ei mi-au spus ca nu este suficient numai acest lucru ci sa merg la notar sa renunt la suprafata de 14 mp care au constatat ei ca se suprapun .Va multumesc.
In cazul Dvs se pare ca este vorba de o suprapunere reala. Probabil, la dosarul de inscriere in Cartea Funciara a proprietatii vecinului Dvs. au fost prezentate acte din care rezulta suprafata intabulata. Va recomand sa solicitati o expertiza extra-judiciara ( sa va adresati unui expert tehnic judiciar pe domeniul cadastru-topografie sau geodezie ) si in functie de rezultatul expertizei sa ajungeti la o intelegere cu vecinul Dvs. Exista posibilitatea ca atat Dvs cat si vecinul Dvs sa aveti in acte drepturi de proprietatea asupra aceleasi parti de teren. Dar spre linistea Dvs este bine sa aveti si o expertiza.