Buna
Am o mare nelamurire, si, desi am cautat informatii peste tot, nimeni nu m-a ajutat. Fratele meu a fost condamnat in 15 mai 2006 la 10 luni cu suspendare. Am inteles de la avocata noastra ca dupa 3 ani ( asta ar insemna in 15 mai 2009) intervine reabilitarea de drept. Buna, pana aici e bine. Problema e ca, in noiembrie 2008, fratele meu a fost implicat intr-un accident rutier cu victime. A fost acuzat de vatamare corporala grava din culpa (victima a avut peste 60 zile ingrijiri medicale). Avocata a facut cerere pentru a intarzia lucrurile, tocmai pentru a se implini cei 3 ani. Insa ieri fratele meu a fost sunat si anuntat ca pe data de 18 mai are loc prima audiere in cazul accidentului. Mentionez ca pana in acest moment nu s-a facut nimic in cazul accidentului auto.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca au fost cheati la audieri, in ce faza este dosarul penal?
2. Se poate ca fratele meu sa nu fie reabilitat tocmai din cauza acestui accident? De fapt inca nu se stie capul de acuzare, asta scrie doar in raportul politiei, asa ceva.
:slap: Pentru ca este o derogare de la conditiile propriu-zise ale reabilitarii de drept, dupa scurgerea acelui termen de 2 ani si 10 luni intervine reabilitarea de drept.
Cum bine a spus Ioana mai sustrebuie depusa o cerere direct la DCJSEO.
Dar, in cazul de fata, chiar daca n-ar fi intervenit reabilitarea de drept, a doua infractiune este din culpa, prin urmare nu are nici o legatura cu recidiva.
Pana in momentul in care se pronunta o hotarare definitiva si irevocabila cu privire la vinovatia fratelui dumneavoastra, poate interveni reabilitarea daca sunt indeplinite conditiile. Consider ca este admisibila o astfel de cerere de reabilitare.