avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... O firmã care face plãți PayPal poate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

O firmã care face plãți PayPal poate funcționa legal?

O firmă poate face plăți PayPal colaboratorilor urmând ca fiecare în parte să plătească impozitele aferente în momentul în care banii sunt retrași în contul bancar?

Practic banii sunt transmiși din contul PayPal al firmei la colaborator, iar acesta îi poate retrage în contul bancar când dorește.

Colaboratorii pot fi întreprinderi individuale sau orice altceva.

E nevoie de un contract între firmă și colaborator?
Pot colaboratorii emite facturi pentru serviciile prestate firmei fără să fie nevoie alte acte?
Cel mai recent răspuns: DianaGherea , utilizator 13:16, 7 Iulie 2015
Paypal ul nu este un cont bancar. Este ceva "virtual". Nu are un sediu, nu are nimic.
Din punct de vedere al legislatiei el nu poate fii contabilizat. Doar ce intra in conturile bancare ( ro, europa) poate fii cuantificat in contabilitate.
Pana una alta ce este paypalul? Un cont faca nici o identificare - cnp nume... Numele poate fii oricare....
Complet de acord cu tine dar îmi poate interzice legea să creez un business care să facă astfel de ”plăți” folosind practic bani virtuali? Din ce ai scris tu, pare că ar fi în regulă și pot efectua plăți spre oricine fără a fi nevoit să justific asta.
si inca ceva, daca x trimite suma la y iar y imediat isi transfera suma in alt cont iar x peste cateva zile face reclamatie sa isi recupereze banii banii din contu y il baga pe minus iar contu "alt cont" nu pateste nimic, asa era acum un an, poate acuma so desteptat...
La paypal exista un vid de legislatie.Nu doar la noi, oriunde in lume.
Cine poate sa si faca acel cont ? Oricine oricand..
Cine ti l poate verifica( vb de anaf) ? Nimeni. Nu ai CNP pe el, adresa poate fii oriunde....
La un moment dat acei bani intra intr-un circuit. Ex: intr o banca in romania sau chiar europa de unde ii retragi. Atunci pot fii cuantificati si impozitati...
Aș avea nevoie și de răspunsul unui avocat/jurist sau o persoană care poate spune și care e poziția legii în această problemă. E o chestiune destul de fragilă și vreau să fie clarificată. Vă mulțumesc tuturor.

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ? Towelie Towelie Buna ziua, Detin o comunitate de gaming de aproximativ 3000 utilizatori. In acea comunitate, detin si 7 servere de jocuri. Pentru a putea achita cele 7 ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)