avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... O firmã care face plãți PayPal poate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

O firmã care face plãți PayPal poate funcționa legal?

O firmă poate face plăți PayPal colaboratorilor urmând ca fiecare în parte să plătească impozitele aferente în momentul în care banii sunt retrași în contul bancar?

Practic banii sunt transmiși din contul PayPal al firmei la colaborator, iar acesta îi poate retrage în contul bancar când dorește.

Colaboratorii pot fi întreprinderi individuale sau orice altceva.

E nevoie de un contract între firmă și colaborator?
Pot colaboratorii emite facturi pentru serviciile prestate firmei fără să fie nevoie alte acte?
Cel mai recent răspuns: DianaGherea , utilizator 13:16, 7 Iulie 2015
Mai are cineva vreo părere legată de legalitatea plăților prin PayPal?
O firma care face plati catre colaboratori o face in baza unui contract. Atat firma cat si colaboratorii pot plati si inacasa bani prin PayPal fara nicio restrictie, similar platilor facute altfel: cu numerar sau prin banca.

in ce priveste impozitarea veniturilor obtinute, aceasta tine de mai multe aspecte: de locul unde se afla partenerii, de legislatia specifica etc.

Sa luam un exemplu: o persoana fizica romana este platita de o persoana juridica straina si nu i se retine niciun impozit, conform legislatiei de acolo. Atunci, persoana fizica romana datoreaza impozite si contributii sociale in Romania.

Etc.

Putem dezvolta pe cazuri concrete.
Mulțumesc Iulian! Asta înseamnă că și plățile PayPal trebuie declarate chiar dacă banii încă nu au ajuns fizic în RO și nu au fost accesați. Se plătesc aceleași impozite ca și în cazul salariilor? Care e forma cea mai ”lipsită de taxe” pe care o pot folosi în ceea ce privește contractul dintre mine și cei pe care-i plătesc? Menționez că nu vreau angajați ci doar să pot plăti pentru serviciile prestate, o persoană fizică, care nu va presta constant.
In cazul descris de dvs. puteti incheria contract de mandat. Se retine 16% impozit si 5,5% C.A.S.S. daca persoana respectiva are si statutul de salariat, la care se adauga si 10,5% C.A.S. daca nu e salariat.
ROBERTBLUE81 a scris:

Paypal ul nu este un cont bancar. Este ceva "virtual". Nu are un sediu, nu are nimic.
Din punct de vedere al legislatiei el nu poate fii contabilizat. Doar ce intra in conturile bancare ( ro, europa) poate fii cuantificat in contabilitate.
Pana una alta ce este paypalul? Un cont faca nici o identificare - cnp nume... Numele poate fii oricare....


Nu mai dezinformati lumea daca nu stiti. In Romania legile contabile, fiscalitatea si tot, ar trebui sa evolueze putin de la nivelul medieval la care sunt si sa ajunga la nivelul international, unde frecvent sunt folosite serviciile PayPal de firme si corporatii mari.

Pentru informarea dvs, PayPal este o firma reala, are si un sediu, unul chiar si in Europa: PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg.

Oricine isi poate deschide un cont de PayPal, da, este adevarat, insa ca sa poti rula bani (primi/trimite) din contul de PayPal, ti se cere identificarea contului prin: trimiterea unei copii dupa un act de identitate, sa ai un card sau cont valid (se face chiar o verificare prin rularea unei sume de verificare inspre/dinspre cont) sau alte metode. Au metode stricte pentru prevenirea spalarii banilor si orice activitatea suspecta duce la blocarea contului.

Mi-as dori ca mai multi contabili in Romania, cat si cei ce fac legi in aceasta tara, sa mai iasa cu nasul din clasicele dosare si hartii....fara nici cea mai mica intentie de a jigni pe cineva!

Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
DianaGherea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ? Towelie Towelie Buna ziua, Detin o comunitate de gaming de aproximativ 3000 utilizatori. In acea comunitate, detin si 7 servere de jocuri. Pentru a putea achita cele 7 ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)