avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

acum 4 ani sotia a fugit in Italia pe ascuns de acasa
mi-a lasat si un bilet scris prin care recunoaste ca a fugit pe ascuns de acasa,bilet scris de mana ei
sint convins ca am fost si sedat cu somnifere deoarece am dormit foarte mult(8 ore incontinuu)
ce drepturi mai are si pasii necesari pentru divort
nu cunosc adresa ei si nu stiu nimic de ea
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:55, 21 Martie 2014
Promovati actiunea de divort.Sotia dvs. poate fi citata prin publicitate.

Art. 167
Citarea prin publicitate
(1) Când reclamantul învederează, motivat, că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a reuşit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanţa va putea încuviinţa citarea acestuia prin publicitate.
(2) Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei, pe portalul instanţei de judecată competente şi la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. În cazurile în care apreciază că este necesar, instanţa va dispune şi publicarea citaţiei în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar central de largă răspândire.
(3) Odată cu încuviinţarea citării prin publicitate, instanţa va numi un curator dintre avocaţii baroului, potrivit art. 58, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului.
(4) Procedura se socoteşte îndeplinită în a 15-a zi de la publicarea citaţiei, potrivit dispoziţiilor alin. (2).
(5) Dacă cel citat se înfăţişează şi dovedeşte că a fost citat prin publicitate cu rea-credinţă, toate actele de procedură ce au urmat încuviinţării acestei citări vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sancţionat potrivit dispoziţiilor art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. c).

pina aici am inteles.ma intereseaza si drepturile care le mai are aici si pasii pe carevoi trebui sa-i fac in continuare.va fi si un proces de partajare?si la ce mai are dreptul.copilul e major si are casa lui.multumesc
Dreptul de a cere partajul bunurilor comune e imprescriptibil, poate cere oricand partaj daca vrea, iar faptul ca are vina pt desfacerea casatoriei nu ii afecteaza dreptul de proprietate al bunurilor.
Puteti divorta, nu sunteti obligat sa faceti si partajul acum. Oricum divortul va dura. Dureaza pana ce instanta va constata ca procedura de citare e indeplinita.
Va ajuta si acel bilet ca proba in divort.

Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2014
gi-jane2, moderator
am pierdut 5 ani din viata care nu se mai intorc....pot cere daune morale?
in toti acesti ani eu am adus imbunatatiri la apartament.eu am platit taxe,impozite..
pot avea pretentii la banii investiti si munca depusa de mine?
multumesc
Sigur, aveti in plus un drept de creanta pt acele imbunatatiri si pt cat ati platit impozit si pt ea.
Nu aveti pt ce cere daune morale, puteati cere divortul a doua zi, nu v-a impus cineva sa asteptati 5 ani.
Cereti divortul din motiv de separare de mai mult de 2 ani, nu va complicati sa cereti desfacerea casatoriei din vina ei.
Nu puteti cere oricum despagubiri pt ca nici nu aveti mai mult de 20 de ani de casatorie, iar motivul despartirii a intervenit inainte de intrarea in vigoare a noului cod.
Nu aveti cum sa dati de ea sa va inytelegeti pt un divort si partaj amiabil ?

Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pentru fosta sotie Mari44 Mari44 Buna ziua! am 45 ani am fost casatorita legitim 29 aniam divortat anul acesta in luna martie am primit hotararea judecatoreasca nu am avut un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Divort ancuta silvia ancuta silvia Sotul a depus actele de divort. Suntem căsătoriți de 20 ani, avem o fiica de 19 ani. Înainte fe căsătorie, soacra mea , care in prezent traieste, i-a ... (vezi toată discuția)
Divort -pensie de intretinere sotie alina.livia alina.livia Buna ziua. Sunt casatorita legitim. Sotul doreste sa divortam. Eu nu doresc acest lucru. In cazul in care ajungem la tribunal, pot cere pensie de intretinere ? ... (vezi toată discuția)