Buna ziua. Sunt casatorita legitim. Sotul doreste sa divortam. Eu nu doresc acest lucru. In cazul in care ajungem la tribunal, pot cere pensie de intretinere ? (pentru mine, fosta sotie). Mentionez, din casatorie nu au rezultat copii.
Dacă ați suferit un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, puteți cere soțului vinovat să vă despăgubească, conform, art 388 cod civil. Aveți dreptul la pensie de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile fostului soț, în condițiile art. 389 cod civil (dacă vă aflați în nevoie din pricina unei incapacități de muncă survenită înainte de căsătorie sau în timpul căsătoriei sau dacă se ivește în decurs de 1 an de la divorț).
Dacă mariajul a durat cel puțin 20 de ani și divorțul se pronunță din vina exclusivă a soțului pârât, soțul reclamant poate beneficia de o prestație compensatorie, care să compenseze un dezechilibru semnificativ pe care divorțul l-ar determina în condițiile de viață ale celui care o solicită.
Despagubiri dupa divort
LUCY04
Buna ziua. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Tatal meu a inaintat o cerere de divort la Judecatoria sect 1 impotriva mamei mele dorind ca divorul sa ... (vezi toată discuția)