avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

acum 4 ani sotia a fugit in Italia pe ascuns de acasa
mi-a lasat si un bilet scris prin care recunoaste ca a fugit pe ascuns de acasa,bilet scris de mana ei
sint convins ca am fost si sedat cu somnifere deoarece am dormit foarte mult(8 ore incontinuu)
ce drepturi mai are si pasii necesari pentru divort
nu cunosc adresa ei si nu stiu nimic de ea
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:55, 21 Martie 2014
am 20 de ani de casatorie.asta abia asteapta sa mor
nu mai am o virsta la care sa-mi refac viata usor ,,57'' ani
sint si eu bolnav si mai am nevoie de cate ceva
copilul mi-a spus in fata ca abia asteapta sa mor
probabil a auzit de la individa,nici macar nu ma viziteaza
in 2008 am avut 20 ani casnicie
Art. 390
(1) In cazul in care divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului parat, sotul reclamant poate beneficia de o prestatie care sa compenseze, atat cat este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divortul l-ar determina in conditiile de viata ale celui care o solicita.
(2) Prestatia compensatorie se poate acorda numai in cazul in care casatoria a durat cel putin 20 de ani.

Ramane sa dovediti acel dezechilibru semnificativ..
preferam un numar de telefon.am angajat un avocat......bani multi...treaba..nimic
actiunea este din ianuarie si nici un rezultat
sun eu...sint disperat
Nu inteleg de ce sunteti disperat si ce nr de telefon ati fi preferat..
Daca ati depus actiunea in ianuarie e prea curand sa aveti un rezultat. Conteaza sa fi cerut desfacerea casatoriei din vina ei si despagubiri, altfel nu veti putea cere bani cu alta ocazie.

Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pentru fosta sotie Mari44 Mari44 Buna ziua! am 45 ani am fost casatorita legitim 29 aniam divortat anul acesta in luna martie am primit hotararea judecatoreasca nu am avut un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Divort ancuta silvia ancuta silvia Sotul a depus actele de divort. Suntem căsătoriți de 20 ani, avem o fiica de 19 ani. Înainte fe căsătorie, soacra mea , care in prezent traieste, i-a ... (vezi toată discuția)
Divort -pensie de intretinere sotie alina.livia alina.livia Buna ziua. Sunt casatorita legitim. Sotul doreste sa divortam. Eu nu doresc acest lucru. In cazul in care ajungem la tribunal, pot cere pensie de intretinere ? ... (vezi toată discuția)