avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... De cand curge termenul de plata asumat prin planul de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

De cand curge termenul de plata asumat prin planul de reorganizare?

Buna ziua
Va solicit un raspuns in calitate de creditor in urmatoarea speta:
O societate debitoare aflata in procedura reorganizarii judiciare propune modificarea planului de reorganizare, solutie respinsa de trib com si admisa de C de apel in oct. 2013. De asemenea, in iul 2013 trib com dispune trecerea la procedura falimentului iar in dec 2013 C de apel modifica sentinta si dispune continuarea reorganizarii.
In febr. 2014 solicitam intrarea in faliment pt neachitarea obligatiilor de plata restante din iulie si septembrie 2013 insa instanta respinge cererea pe motiv ca termenul de la care incepe sa curga scadenta este cel din dec 2013 data pronuntarii irevocabile de catra C de apel a continuarii reorganizarii, iar primul trimestru de plati nu se incheiase, deci nu poate constata o neindeplinire a obligatiilor de plata.
Este intemeiata aceasta motivare? Care este temeiul de drept?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:24, 19 Martie 2014
DA, este intemeiata. Art.102 din Legea Insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in circuit in urma reorganizarii ODA1 ODA1 Referitor la o societate a carei insolventa a fost dispunsa conform Legii 85/2006 si dupa reorganizare s-a dispus repunerea in circuit, procedura fiind conform ... (vezi toată discuția)
Lichidare de la o societate in reorganizare dorel13 dorel13 Am lucrat la o sc aflata in reorganizare judiciara. Am intrat in somaj dar nu mi s-au dat salariile pe ultimele 3 luni chiar daca in contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)
Insolventa si rate neachitate puiu_luca puiu_luca buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un sfat , am un credit la banca pe societate cu rata mare pe care in aceasta perioada nu o pot achita ,daca depun cere ... (vezi toată discuția)