Buna ziua! In prezent ne confruntam cu urmatoarea problema pe care am sa incerc sa o explic cat mai clar: in 1997 am cumparat o proprietate (casa) in care existau trei proprietari (noi am cumparat de la unul dintre ei). Casa este impartita astfel: prin contract de v-c, noi detinem jumatate din casa, anexe, curte si gradina, iar ceilalti doi proprietari detin 1/4 din casa, anexe, curte si gradina. Fostul proprietar care ne-a vandut casa a pus uzufruct viager pe anexe si pe gradina. In anii urmatori a fost ridicat uzufructul de pe gradina, iar apoi cel de pe anexe. Important de mentionat aici este faptul ca in momentul in care proprietarii au facut dezmembrarea, jumatate din teren a intrat in proprietatea statului (mai exact, chiar jumatatea pe care am cumparat-o noi), iar in 1998, dupa ce am cumparat casa, am depus cerere la primarie pentru ca in baza legii 18/1991, prin Ordinul Prefectului sa ne fie atribuit terenul. Acum insa intervine problema. Abia anul trecut cand am dorit sa verificam situatia juridica a actelor noastre am descoperit ca in Cartea Funciara apare statul ca proprietar pe 300 mpt, adica jumatate din terenul cumparat de noi. Ne-am uitat mai atent pe acte si am descoperit ca de la primarie am primit doar o adeverinta si nu o copie dupa Ordinul Prefectului asa cum ar fi trebuit de fapt. In plus, pe adeverinta respectiva se mentioneaza ca ne este atribuit jumatate din cladire si jumatatea din teren (ca sa intelegeti mai clar intreaga proprietate este impartita in 4 loturi, lotul 1 - cladire, 2 loturi care apartin celorlalti proprietari, iar celalalt lot numai teren care a apartinut statului, iar noua ni s-a acordat 1/2 din lot 1 si 1/2 din celalalt lot, insumandu-se in total 600 mpt, dar acest lucru este total gresit intrucat Ordinul Prefectului face referire strict numai la teren si nicidecum la cladire in sine). La primarie au refuzat sa ne arate Ordinul Prefectului pentru a vedea clar ce scrie, ni s-a spus ca nu stiu de ce adeverinta a fost completata asa, ca putem cumpara terenul pentru ca este in proprietatea statului, dar ideea este ca noi nu platim chirie pentru teren, doar impozit si exte cam ciudat sa cumperi un teren care nu figureaza in evidentele primariei. Intr-un final, dupa nenumarate drumuri la primarie ni s-a propus sa facem ridicare topo si impreuna cu aceasta sa depunem documentatia pentru a se emite un Ordin al prefectului pentru suprafata pe care figuram ca ar apartine statului. Acum intrebarea mea este urmatoarea: este acest lucru o solutie? si, in cazul in care Ordinul Prefectului emis initial a fost emis pentru toata suprafata si cei de la primarie au interpretat gresit, completand astfel gresit datele si asta ducand la o inregistrare eronata a actelor la cadastru, cum se poate remedia acest lucru sau cine trebuie sa il remedieze? unde sa ne adresam? Sper ca am reusit sa fiu cat se poate de clar in explicatii intrucat nu mai stim la cine sa apelam pentru a ne ajuta #-o. Va multumim.
Cel mai recent răspuns:
pusa2mimi , utilizator
20:45, 31 Martie 2014