avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar

va rog sa-mi spuneti daca in urma decesului sotului meu (avea o descoperire de card pe contul de salarii ) sunt obligata sa platesc aces credit.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:46, 18 Martie 2014
Daca ati acceptat expres sau tacit mostenirea, veti plati aceasta datorie in limita a ceea ce ati mostenit.
Daca nu acceptati mostenirea, banca va poate actiona in judecata cerand ca dvs sa fiti obligata la plata, datoria fiind una comuna contractata in timpul casatoriei pt nevoile obisnuite ale casatoriei. In cazul unui proces, va trebui sa va aparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorii bancare Crina Al Crina Al Buna seara. Sotul meu a murit recent iar eu in calitate de sotie am descoperit ca avea descoperire de credit pe cardul de salariu si alte 2 carduri de credit ... (vezi toată discuția)
Lichidarea comunitatii legale in caz de deces -datorii comune sau datorii proprii? alexstoian alexstoian Buna ziua! Va solicit opinia in urmatoarea speta: In urma decesului tatalui dorim sa facem succesiunea, in special pentru clarificarea sumei ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)