avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cost achizitie marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cost achizitie marfa

Buna ziua ,

S-au efectuat achizitii intracomunitare de marfa , costul de transport fiind externalizat ( factura separata de la furnizor intern ) . Aceste facturi de transport nu sunt asociate facturilor de marfa . Este gresit daca ma raportez la costul de achizitie cel care apare efectiv in gestiune si care nu include costul de transport atunci cand vreau sa vand un produs mai vechi un pic peste cost?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 20:09, 18 Martie 2014
Buna seara,
andreea_flori a scris:

Aceste facturi de transport nu sunt asociate facturilor de marfa .

De ce?

OMFP 3055/2009 art51:

(2) Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achizitie si atunci când functia de
aprovizionare este externalizată.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir crystyna2000 crystyna2000 daca factura contine marfuri si transport, nu este normal ca in NIR sa se regaseasca numai valoarea marfurilor(fara TVA) ? mie mi se pare firesc, insa firma ... (vezi toată discuția)
Valoare de inventar militaru militaru Buna seara Reprezint o PJ-am achizitionat o casa si am mers la bugele locale-sa o inregistrez-aici mi s-a comunicat ca la valoarea de achizitie se adauga ... (vezi toată discuția)
Intocmire nir cu cheltuieli transport incluse - comert cu amanuntul ririana ririana Buna seara, [b] Datele problemei[/b]: firma practica comert cu amanuntul si trebuie sa intocmeasca NIR pentru receptia marfurilor. Pentru livrarea ... (vezi toată discuția)