avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare parti sociale

dupa cesionarea partilor sociale ale unui SRL printr-un contract incheiat la notar, care sunt pasii de urmat de catre fiecare din parti?mentionez ca nu exista conditii speciale si partile sociale au fost cesionate gratuit.(societatea nu mai avea activitate si era cu balanta la zi , fara obligatii fiscale.:(
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:40, 19 Martie 2014
Trebuie sa mergeti la Camera de Comert si acolo va lamuriti. Nu mai e mare lucru de facut.
Camera de comert nu are nicio treaba in situatia aceasta.
Actele trebuie duse la registrul comertului pentru a putea fi inregistrata mentiunea.
Cesiunea nu isi produce efectele decat de la data efectuarii formalitatilor de publicitate.
In functie de persoana careia i-ati cesionat partile sociale, sunt de urmat anumiti pasi:
1. In cazul in care cesionarea s-a facut catre un tert, in prima faza se va publica hotararea de cesionare in Monitorul Oficial, veti astepta 30 de zile de la data publicarii pentru eventuale contestatii iar in a II-a faza veti depune la registrul comertului hotararea de cesiune, actul constitutiv actualizat, declaratiile noilor asociati si administrator (daca este cazul).
2. In cazul incare cesiunea s-a facut catre o persoana care la data cesiunii avea calitatea de asociat al societatii, veti merge la registrul comertului pentru faza a II-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi dintr-o societate care are datorii la stat elena badea elena badea Buna ziua, va rog sa-mi spuna cineva cum pot iesi dintr-o societate,fiind asociat cu 50%, care sunt pasii de urmat.Societatea are datorii la stat,care sunt ... (vezi toată discuția)
Cesionare/vanzare srl alinedelea alinedelea Va rog sa-mi spuneti in care situatie se considera ca societatea a fost cesionata sau fostul proprietar nu mai detine societatea: _in momentul in care a ... (vezi toată discuția)