Buna ziua,
locuiesc intr-un bloc cu o singura scara in care sunt si proprietari si chiriasi (la Administratia Fondului Imobiliar),iar unul dintre proprietari are o datorie foarte mare la intretinere(numai apa rece,ca atat ne-a mai ramas de plata,deoarece gaze si apa calda nu avem),drept pentru care cei de la Apa Nova ne vor debransa in curand.Ce putem face in acest caz cu proprietarul rau platnic?.Nu mi se pare corect sa ramanem noi fara apa din cauza unora care nu platesc.
Din cate am citit pe forum nu putem sa il dam in judecata deoarece este asociatie de locatari,dar nici sa il debransam pentru ca nu avem acordul lui.
Va rog sa ne dati un sfat cu privire la rezolvarea acestei probleme.
Merge sa ii dati in judecata si daca sunteti asociatie de locatari.
Doar sa nu fi intervenit ceva foarte nou si sa fi ramas in urma...
Ar fi insa bine sa va angajati avocat deoarece tot la fel cum puteti sa ii dati in judecata tot la fel se poate adevari si temerea dvs...ca nu ati avea dreptul de a deschide proces...
Mai exista si o problema cu medierea...care este obligatorie...sau informarea de mediere...
Medierea ar putea sa va ajute in cazul dvs...dar numai daca va avea loc...si va veti intelege...
Este unul din rarele cazuri in care medierea poate fi utila...dupa umila mea parere si dupa proportia in care se dovedeste utila medierea...pana in prezent...
Si viitorul imi cam pare la fel dar ramane de vazut...daca se va dovedi mai utila decat in prezent...
Daca sunt conditii tehnice, apartamentul proprietarului poate fi izolat de la reteaua de apa potabila. Incercati acest lucru. Noi am reusit, cu toate ca eram in proces cu acesta. A incercat el si in justitie, ne-a amenintat cu daune materiale de 100 milioane... Pana la urma si-a procurat cateva butaoie din plastic, le-a umplut si cateva luni s-a chinuit folosind apa din butoi. Pana la urma a fost nevoit sa achite tot debitul si dus a fost. Deci, aduceti un instalator priceput sa vada daca tehnic se poate face ceva - macar asa, sa limitati paguba. Vedeti cum ”dregeti busuiocul” cu furnizorul - care in principiu nu doreste decat sa-si vanda produsul si in acelasi timp sa primeasca contravaloarea prestatiei. Cred ca o sa va intelegeti.
Asa cum spunea dl. avocat, as. loc. sa-i intocmeasca dosarelul, dar mai intai incercati medierea. Daca nu se obtin rezultate, alta cale nu este decat judecatoria. Poate-l treziti la realitate.
Chiar daca nu sunteti constituit in asociatie de proprietari actionati-l in judecata. Faceti totul ca si cum ati fi constituiti in asociatie de proprietari: notificare, privilegiu imobiliar, mediere si apoi instanta.
Este posibil sa se trezeasca inainte de a ajunge in instanta.
Puteti sa-i opriti orice utilitate daca exista posibilitatea tehnica. Nu trebuie acordul nimanui.