@raduro,
Ati postat aceste intrebari de 2 ori pe forum si pe mesaj privat. Incercati si comentati doar aici ca sa ne intelegem. Iata ce ati intrebat pe celalat topic:
am avut restanta la cheltueli de 2750 prin urmare am fost debransat de la apa calda de catre asociatia de proprietari prin decizia lor fara ordin judecatoresc .am achitat suma integral iar acum la bransare sa aflu ca aceasta a fost facuta fara firma autorizata iar daunele din casa si de afara sa le platesc eu ce ma sfatuiti sa fac ?
Iata ce v-am raspuns acolo si e valabil si aici:
Proprietarul este obligat sa achite cotele de cheltuieli catre asociatie iar asociatia poate lua masuri de penalizare, de actionare in instanta si chiar de debransare de la utilitati, daca exista posibilitatea tehnica. Daca nu se achita factura de energie electrica, de exemplu, furnizorul in a 2-a luna de neplata trece la debransare fara "ordin judecatoresc". La fel daca nu se plateste telefonul si alte utilitati. La reluarea furnizarii, toti percep o taxa de rebransare.
Daca asociatia a cheltuit pentru debransarea si bransarea de la apa a unui proprietar, este normal ca acea cheltuiala sa fie suportata de proprietar. Altfel cine credeti ca ar trebui sa suporte cheltuielile respective?
Totusi, despre ce daune "din casa si de afara" vorbiti?