avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor italian cu mama romanca si tata italian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor italian cu mama romanca si tata italian

cine ma poate ajuta cu mai multe informatii.eu am cetatenie romana fiul meu de 4 ani are cetatenie italiana.are pasaport individual italian.am calatorit de 4 ori in Romania fara nici o problema nici la dus nici la intoarcere.am inteles ca din decembrie nu se mai poate circula cu minorul fara adeverinta din partea tatalui.intrebarea mea este de ce avem nevoie de autorizatie sa ne intoarcem din Romania in italia daca copilul nu este cetatean Roman?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:52, 25 Martie 2014
minorul nu dobandeste automat cetatenia unui stat ! el va avea cetatenia statului in care s-a nascut , iar daca parintii doresc sa aiba dubla cetatenie , vor proceda la transcrierea certificatului de nastere al acestuia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)