avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Doar certificat de informare?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Doar certificat de informare?

Este suficient ca reclamantul sa depuna doar certificat de informare(doar el se informeza nu si celalalta parte) la instanta pentru a nu fi respinsa ca inadmisibila actiune sa?
e vb de litigiu cu o banca pe clauza abuziva...persoana doreste doar sa se informeze sa primeasca certificatul, sustinand ca banca nu se va media si ca se opreste doar la informare pentru a nu- i fi respinsa actiunea ca ainadmisibila.!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2014
Ramona24, utilizator
Proces verbal de infirmare se eliberează părții solicitante.Certificatul de informare se eliberează doar dacă ambele părți au parcurs procedura informării.Teoretic, ar trebui ca banca să fie invitată la mediere.În caz contrar, ar putea invoca în instanță lipsa invitării ei.
Personal, nu eliberez doar proces verbal, fără a notifica și cealaltă parte, fie fiind mandatată de partea solicitantă, fie redactând invitația și lăsând partea solicitantă să o depună prin poștă, cu confirmare de primire.
multumesc legally, ideea e ca am interpretat ca merge doar ca reclamantul sa se informeze la mediator despre avantajele medierii si are obtiunea de a alege daca doreste mai departe sa contiune prin invitarea paratului prin intermediul mediatorului la mediere. daca se opreste la informare sa i se elibereze certificat si instanta nu ii va anula ca inadmisibila actiunea.??? sunt in ceata.. instata nu te obliga sa mergi la mediator si sa platesti prin declansarea procedurii, ci doar sa te informezi gratis...sau inteleg eu gresit?
Si eu am interpretat in sensul ca reclamanntul este cel obligat sa se informeze pt ca el este cel care initiaza actiunea in instanta,

Scopul acestei informari ar fi preintampinarea unui litigiu,ori numai reclamantul il poate declansa.

In plus, chiar si reclamantul poate sa nu fie interesat - din diferite motive - sa rezolve amiabil litigiul, dorind neaparat sa merga in instanta (am intalnit 4 cazuri pana cum).
Sigur, partea solicitantă , respectiv potențialul viitor reclamant poate solicita doar să se informeze, iar mediatorul îi poate elibera pv, cu riscul însă al invocării excepției de către partea adversă a neinvitării.Putem spune că ar merge și în acest fel, neexistând încă o practică unitară.Pârâtul ar putea să nu invoce excepția și nici instanța să nu atragă atenția părților în acest sens.
multumesc legally... ii va elibera pv sau certificat de informare cu privirea la avantajele medierii?da nu este opractica unitara si de aceea s enasc tot felul de discutii.
si care ar fi sanciunea invocarii exceptiei de neinvitare ?inadmisibilitatea actiunii?
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2014
Ramona24, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)
Mediator la domiciliul unei parti care refuza informarea sau medierea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca mediatorul se deplaseaza la domiciliul unei parti si aceasta nu ii deschide usa mediatorul consemneaza aceasta in procesul verbal? Informarea sau ... (vezi toată discuția)