avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Doar certificat de informare?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Doar certificat de informare?

Este suficient ca reclamantul sa depuna doar certificat de informare(doar el se informeza nu si celalalta parte) la instanta pentru a nu fi respinsa ca inadmisibila actiune sa?
e vb de litigiu cu o banca pe clauza abuziva...persoana doreste doar sa se informeze sa primeasca certificatul, sustinand ca banca nu se va media si ca se opreste doar la informare pentru a nu- i fi respinsa actiunea ca ainadmisibila.!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2014
Ramona24, utilizator
Este gresit ca in invitatia la mediere sa se specifice asa : ca urmare a cererii formulate în temeiul în baza art.43 alin.(1) din Legea nr.192/ 2006 ,,,, de către ,,,, vă invităm în ziua de ............, la sediului biroului de mediere în vederea acceptării medierii şi semnării contractului de mediere având ca obiect,faar sa se specifice si informarii inainte de acceptarii .Am folosit asa pana acum, de acum adaug si informarii, desi informarea face parte din procedura mediereii... . este cumva gresit ca nu am mentionat, in sensul ca anumite parti se pot prevala de faptul ca nu au stiut ca trebuie sa vina la informare si ca au fost invitate defapt la mediere? e absurd, dar intalnesc persoane de rea credinta si pot invoca orice.
multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
Ramona24, utilizator
Nu as spune ca este gresit cum ati formulat, insa, pentru a preintampina situatii in care o persoana sa pretinda ca a inteles ca este chemata direct la mediere, nu la informare, e mai bine sa reiasa mai clar scopul intalnirii.

E adevarat ca informarea e parte a medierii, insa este singura parte obligatorie din procedura, ca atare invitatia ar trebui sa o mentioneze ceva mai explicit. Se presupune ca invitatul nu stie mare lucru despre mediere. De aceea este invitat, ca sa afle, sa se informeze. Iar asa nimeni nu va mai putea pretinde ca nu a inteles de ce este invitat.
Multumesc mediator_comeaga! e un formular pe care l am preluat si eu, aprofundand mi am data seama ca ar fi mai bine sa scriu cat se poate de explicit si asa au aparut suspiciunile ca poate pana acuma nu as fi facu bine sau chiar gresit.PARTILE MELE PANA ACUM AU FOST majoritatea BANCILE SI SE PRESUPUNE CA ar trebui sa stie cat de cat ceva de spre mediere ....
Si eu am tot imbunatatit documentele pe care le folosesc in functie de situatiile cu care m-am confruntat si care m-au invatat cate ceva. De la un caz la altul am tot formulat si reformulat in asa fel incat sa ma pun la adapost atat pe mine, cat si pe solicitant, de eventuale speculari sau speculatii. :)

Acum cateva zile, un domn ceva mai in varsta, dar cu pretentii de la viata si de la sine, ma sanctiona doct la telefon ca am facut o "greseala de procedura", nu l-am "citat corect" pentru ca nu i-am scris ambele prenume in invitatie. Ar fi trebuit "sa ma informez mai bine", m-a tras el de urechi. I-am explicat politicos ca mediatorul "invita", nu citeaza si ca foloseste exclusiv datele comunicate de cel care ii solicita transmiterea invitatiei. In final s-a mai inmuiat, desi nu sunt convinsa ca a acceptat pe deplin explicatia mea. Atitudinea sa are aceeasi cauza: multa lume nu cunoaste exact ce si cat poate si trebuie sa faca un mediator si care este diferenta dintre mediere si procedura contencioasa.
Eu am scris o dată, în locul prenumelui părții solicitate, prenumele din denumirea străzii unde își avea locuința domnul respectiv, în loc de Nicolae am scris Constantin.În final a primit invitația și nici nu m-a ,,amendat,,. Acum am pe birou note cu atenționări, în funcție de neatențiile avute pânâ acum.
Cu privire la adaptarea modelului de documente, așa trebuie procedat, cu cât dobândim experiență, putem observa cum putem să aducem la cunoștința părților într-un mod cât mai edificator toate elementele pe care ar trebui să le cunoască înainte de a accepta sau nu invitația.Unele aspecte sunt generale iar altele speciale, în funcție de speță.

~ final discuție ~