avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Doar certificat de informare?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Doar certificat de informare?

Este suficient ca reclamantul sa depuna doar certificat de informare(doar el se informeza nu si celalalta parte) la instanta pentru a nu fi respinsa ca inadmisibila actiune sa?
e vb de litigiu cu o banca pe clauza abuziva...persoana doreste doar sa se informeze sa primeasca certificatul, sustinand ca banca nu se va media si ca se opreste doar la informare pentru a nu- i fi respinsa actiunea ca ainadmisibila.!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2014
Ramona24, utilizator
mediator_comeaga, doar acum am observat ca mai sus si tu ai PUNCTAT partea cu informarea in pv care nu e informare,...conform modelelor de la CM.
VOI CUM FACETI CEILALTI MEDIATORI?
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2014
Ramona24, utilizator
Eu urmez ghidul, Ramona.
Nu eliberez niciun document pânâ când nu am un răspuns de la partea solicitată.
Dacă devine incidentă vreuna dintre situațiile prevăzute în art. 43, alin. 3, chem partea solicitantă, îi mai fac o dată informarea punctual și îi eliberez procesul verbal de informare.
Documentele pe care le emitem le putem personaliza, dacă tot există unele mențiuni cărora nu le găsim logica.Nu este nimic de speriat, nici chiar legea nu este una perfectă, ci, una excesiv interpretabilă și care conține articole care sunt contradictorii.
Pânâ la intervenirea vreunei schimbări, ne descurcăm așa cum știm noi să o facem... creativ, pentru că medierea este , în fond, tehnică și artă :)
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
mersi , legally_aid.
Deci si tu mentionezi in p-v ca partea care a solicitat medierea a fost informata, in siuatia in care invitatul nu se prezinta. Da asa este legea este destul de interpretativa, ma gandeam sa nu personalizez eu prea mult:D

si apropo daca tot suntem la schimb de practica.....imi permit sa te intreb daca repeti transmiterea invitatiei,respectiv daca o trimiti de doua ori...cum prevede legea? mie mi se pare absurd sa trimit si a doua oara din monent ce primesc confirmarea textului si este si timp suficient pentru a raspunde prin formularul atasat invitatiei(acceptare sau refuz)
multumesc.
Ramona24, utilizator
Eu nu mai trimit niciun formular.Nu de alta, dar nu-i văd utilitatea.
Aștept să ajung la termen și, dacă nu a sosit confirmarea mai aștept încă.Partea solicitată poate nu a fost acasă, i s-a lăsat un aviz, nu a avut timp să meargă la poștă, etc. După ce primesc confirmarea, iau legătura și telefonic cu partea invitată ( în caz că dețin acest nr.) . Dacă nu dețin nr. și nu pot suna , dar am primit confirmarea semnată și nici nu primesc vreun semn...este clar că nu se dorește medierea. Nu am trimis niciodată două invitații, demersurile suplimentare sunt telefonul și e-mail, dacă am așa ceva.
Invitația mea este una personalizată și în cuprinsul ei fac și un fel de informare scrisă, pentru ca partea să știe cât mai clar ce presupune medierea, care sunt beneficiile și care sunt risurile în cazul ajungerii în instanță.
Deci nu, 2 invitații nu am trimis, însă, cel mai bine este ca trimiterea unei a doua invitații să aibă loc la cererea părții solicitante.
Mersi,
nici eu nu -i vad rostul celei de-a doua invitatii nici chiar daca pe confirmarea acesteia am vazut o data ca a fost primita chiar in ziua in care era programata sedinta de informare.
telefonic mi-a raspuns prima data dupa care a doua, treia, patra oara nu ...deci...

Alte discuții în legătură

Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)
Mediator la domiciliul unei parti care refuza informarea sau medierea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca mediatorul se deplaseaza la domiciliul unei parti si aceasta nu ii deschide usa mediatorul consemneaza aceasta in procesul verbal? Informarea sau ... (vezi toată discuția)