avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul in Supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul in Supermarket

Salut, acum cateva zile am furat dintr-un supermarket (CORA) impreuna cu o prietena produse in valoare de 80 de lei. Cand am iesit de la casa am achitat doar niste produse mai putin importante, celelalte avandu-le in posesia noastra( paltoane/geanta). Am fost surprinsi de camerele de supraveghere, iar la iesire ne-a oprit un agent de securitate si ne-a dus la camera de perchezitii unde am predat tot ce am furat, apoi ne-a obligat sa platim o suma de 200 de lei(produsele costand doar 80 de lei) Am refuzat in prima faza platirea iar magazinul fiind la ora inchiderii a chemat politia, unde am dat o "declaratie de martor", unul pentru celalalt in lipsa unui avocat, si in lipsa inregistrarilor video/audio.Acum noi suntem putin speriati ca nu stim ce se va intampla , stim doar ca vom fi chemati in maxim o luna pentru clarificarea dosarului. Tin sa mentionez ca am semnat o Procedura de urmarire penala. Astept sfaturi.Multumesc.!
Cel mai recent răspuns: zaqwer , utilizator 16:12, 19 Martie 2014
Avand in vedere situatia prezentata, daca ati mers la politie si ati dat declaratie, atunci vi s-a intocmit dosar penal amandurora pentru furt.
Cel mai bine ar fi sa incercati sa va intelegeti cu cei de la CORA si sa le platiti paguba. Procedura penala prevede ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala in caz de furt.

Peste o luna in mod cert veti fi chemati pentru ca politia sa va aduca la cunostinta ca s-a inceput urmarirea penala pentru furt.

Nu era obligatoriu sa fiti asistat de avocat. Doar daca vroiati sa chemati un avocat ales. Pedeapsa pentru furt este de pana la 5 ani iar obligatia de a va asigura un avocat din oficiu este pentru pedepsele de peste 5 ani.
Daca voi plati pagupa se va retrage dosarul? voi avea cazierul curat?
Daca intelege si parte vatamata sa se impace.
Daca dosarul s-a intocmit la Cluj iar eu sunt din alt judet si mi se aplica o amenda administrativa, unde va trebui sa o platesc? CItatia vine la adresa mea din Cluj sau la cea din orasul de provenienta? Conteaza viza de flotant in problema asta?
Nu se mai aplica amenda administrativa dupa 1 feb.2014

Alte discuții în legătură

Furt din depozit CsatariRobert CsatariRobert Buna ziua , Astazi am am facut prostia de a sustrage un produs de la depozitul unde lucrez...sau lucram....prin urmare a fost sesizata politia care mi.a ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin martensftw martensftw Salut am 20 de ani , azi am fost intr-un magazin am furat de 536.66 lei in incinta mall-ului Afi Palace .am intrat in magazin am bagat in ghiozdan hainele , ... (vezi toată discuția)
Dosar penal furt calificat Silviana Ani Silviana Ani Buna seara! Astazi, am facut o fapta de care nu sunt mandra.. am furat dintr-un hipermarket Cora, o masina de tuns in valoare de 300 lei. M-au prins, au chemat ... (vezi toată discuția)