avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Salut am 20 de ani , azi am fost intr-un magazin am furat de 536.66 lei in incinta mall-ului Afi Palace .am intrat in magazin am bagat in ghiozdan hainele , apoi am vrut sa ies pe portile senzormatice acestea s-au declansat cei de la paza au venit spre mine , eu am recunoscut imediat ca am furat acele produse si am fost dus intr-un loc amenajat au chemat politia . cei din magazin au facut plangere la politie dar si-au recuperat prejudiciu intreg la modu sigurantele preturile si tot inca erau pe produse . am fost dus la sectie am complectat declaratia am facut poze am fost amprentat as vrea sa stiu daca se intocmeste dosar penal sau ce sa va intampla voi fi chemat in instanta ... este prima data cand interactionez cu politia in ilegalitati . Astept un raspun multumesc.
vi se va intocmi dosar penal pentru furt. Daca colaborati cu politia si procurorul, nu aveti antecedente penale exista posibilitatea sa vi se dea doar o amenda administrativa.
Amenzi administrative nu se mai dispun, dar se poate renunța la urmărirea penal și, în schimb, să se dispună îndeplinirea anumitor obligații ( vedeți art 318 din Noul Cod de procedură penală)
Nu este exclus sa fiti trimis in judecata, in general cei de a magazine nu agreeaza impacarea. Este posibil si ca procurorul sa renunte la urmarire penala, se va tine cont de persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii.
Se poate dispune renuntarea la urmarirea penala.


Amenda administrativa
nu se mai dispune, de catre procuror.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Si chiar si asa, daca se ajunge in instanta, mai mult ca sigur instanta va da o renuntare la aplicarea pedepsei sau amanare a aplicarii pedepsei.

Alte discuții în legătură

Furtul in supermarket zaqwer zaqwer Salut, acum cateva zile am furat dintr-un supermarket (CORA) impreuna cu o prietena produse in valoare de 80 de lei. Cand am iesit de la casa am achitat doar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua luna trecută am furat dintr-un magazin in valoare ... AnaMaria127383 AnaMaria127383 Buna ziua Luna trecută am furat dintr-un magazin in valoare de 280 de lei Am fost amprentată Dar încă nu m au sunat sa dau declarații sau ceva Ce ... (vezi toată discuția)
Prima abatere furt calificat DenisaBaias DenisaBaias Buna ! Recent am facut o mare prostie.Ma aflam in cluj si am plecat spre polus cu gandul de a intra in Decathlon unde m-am indreptat direct spre rafturi am ... (vezi toată discuția)