Buna ziua!
Am si eu o nelamurire. Avem o angajata, reintoarsa din Concediu Ingrijire Copil mai repede de 1 an. In urma reorganizarii societatii, d-nei i s-a oferit o alta pozitie in Companie, pe care nu doreste sa o accepte. D-na beneficiaza si de stimulentul de insertie, si conform OUG nr. 111/2011 nu ar putea fi concediata decat dupa 6 luni de la intoarcerea definitiva la serviciu. Intrebarea mea este: se poate acorda preaviz de 20 de zile lucratoare in intervalul celor 6 luni, iar concedierea sa se faca in ziua in care se implinesc cele 6 luni? Va multumesc foarte frumos pentru ajutor
Aveti grija ca termenul maxim de 6 luni curge de la data incetarii platii stimulentului de insertie. Deoarece , potrivit art.25 din OUG 111/2010:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
...... b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Asadar, preavizul poate fi efectuat in perioada respectiva, iar c.i.m. sa inceteze dupa expirarea celor 6 luni.
Concediere
gheorghemonica80
buna ziua,
m-am intors la serviciu in octombrie 2018 din concediu crestere copil.
Copilul a implinit 2 ani in decembrie 2018. Beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)