avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa revenirea din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa revenirea din CCC

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire. Avem o angajata, reintoarsa din Concediu Ingrijire Copil mai repede de 1 an. In urma reorganizarii societatii, d-nei i s-a oferit o alta pozitie in Companie, pe care nu doreste sa o accepte. D-na beneficiaza si de stimulentul de insertie, si conform OUG nr. 111/2011 nu ar putea fi concediata decat dupa 6 luni de la intoarcerea definitiva la serviciu. Intrebarea mea este: se poate acorda preaviz de 20 de zile lucratoare in intervalul celor 6 luni, iar concedierea sa se faca in ziua in care se implinesc cele 6 luni? Va multumesc foarte frumos pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 19 Martie 2014
Aveti grija ca termenul maxim de 6 luni curge de la data incetarii platii stimulentului de insertie. Deoarece , potrivit art.25 din OUG 111/2010:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Asadar, preavizul poate fi efectuat in perioada respectiva, iar c.i.m. sa inceteze dupa expirarea celor 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz Cosmina-Corina Cosmina-Corina Bună ziua. Sunt în perioada de preaviz, dar în același timp timp și în stimulent de inerție. Angajatorul poate să mă dea afară în această ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Patric123 Patric123 Ce lege protejeaza angatul care primeste stimulent de insertie. Ati spus mai devreme ca nu toate fi concediat angajatul ce ia stimulent de insertie. Care e ... (vezi toată discuția)
Concediere gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, m-am intors la serviciu in octombrie 2018 din concediu crestere copil. Copilul a implinit 2 ani in decembrie 2018. Beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)